fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdržana radionica za pisanje sažetaka projekata

Održana radionica za pisanje sažetaka projekata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma organizovalo je prošle sedmice radionicu za pisanje sažetaka projekata za potencijalne aplikante za bespovratna sredstva u okviru grant šeme za podršku ženskom i preduzetništvu mladih.

Iz Ministarstva je saopšteno da je radionica bila prilika da se potencijalni podnosioci predloga projekata upoznaju sa ključnim elementima poziva, kriterijumima prihvatljivosti, ciljevima i prioritetima, kao i strateškom relevantnosti poziva.

“Takođe, učesnici su bili u prilici da se bliže upoznaju i sa smjernicama za pisanje sažetaka projekata i za procjenu troškova, odnosno planiranjem i pripremom budžeta”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su napomenuli da su ciljne grupe poziva preduzeća u vlasništvu žena i mladih mlađih od 30 godina, zatim inovaciono-preduzetnički centri, poslovno-tehnološki inkubatori i centri za transfer tehnologija, kao i nevladine organizacije koje se bave oblastima razvoja poslovanja, ženskog i preduzetništva mladih i promocije izvoza.

Radionica je organizovana u okviru projekta Smart Adria Blue Growth programa prekogranične saradnje Italija – Albanija – Crna Gora, dok su sredstva za grant šemu obezbijeđena od Evropske unije (EU), uz kofinansiranje Vlade.

Iz Ministarstva su podsjetili da je krajnji rok za podnošenje sažetaka projekata 27. decembar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...