fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdović: Nijesam vršio pritisak na zaposlene u UPC

Odović: Nijesam vršio pritisak na zaposlene u UPC

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Janko Odović, saopštio je da nije tačno da je vršio pritisak i uticao na zaposlene u Upravi prihoda i carina (UPC), zbog njihove podrške smijenjenom direktoru Aleksandru Damjanoviću.

“Apsolutno je netačno da sam vršio bilo kakav pritisak na bilo koga. Ja i lično, ali i u ime Ministarstva finasija, podržavam sve zaposlene u Upravi prihoda u carina da zakonito i savjesno obavljaju svoj posao, jer je to jako važna Uprava”, kazao je Odović novinarima nakon konferencije za novinare povodom prezentovanja modela oduzimanja imovine nezakonitog porijekla.

On tvrdi da Damjanović nije smijenjen, niti razriješen, već da mu je istekao mandat od šest mjeseci, na koliko je bio izabran.

“Ono na šta moramo da se naviknemo u Crnoj Gori je da su svi smjenjivi. Saradnja s Damjanovićem bila je jako dobra. Ministar finansija je njega pozvao u svoj tim i postavio mu zadatke koje je on ispunio ili nije ispunio. Zaista je bio dobar za saradnju, ali prosto smjenjivost i neki novi ljudi koji treba da dođu i ostvare rezultate su tu”, poručio je Odović.

On je dodao da su Damjanović i nova vršiteljka dužnosti direktorice UPC, Milena Petričević, jutros obavili primopredaju dužnosti u korektnoj atmosferi, gdje je Damjanović Petričević poželio sreću u daljem radu.

Odović tvrdi i da se od svega toga pravi mnogo buke bez razloga.

“Uvjeren sam da će Damjanović i ubuduće imati mjesto koje će biti vrlo odgovorno u ovoj Vladi i generalno administraciji”, poručio je Odović.

On je na pitanje da li se na ovaj način prekida trend dobrih rezultata, odgoviro da je pitanje da li se sječe trend pozitivnih rezultata, ili će rezultati biti bolji.

“Ajde da pružimo priliku drugim ljudima da pokažu rezultate pa da vidimo da li će ti rezultati biti još bolji”, naveo je Odović.

Prema njegovim riječima, ako se rezulati u Upravi prihoda i carina u narednom periodu ne budu nastavili, biće smijenjen i taj direktor.

“Iz mog iskustva iz onoga kako je Petričević pružila plan rada Uprave za naredni period, mislim da će rezultati biti bolji”, zaključio je Odović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...