fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdlazak See Dance festivala neće uticati na rekordnu sezonu

Odlazak See Dance festivala neće uticati na rekordnu sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odlazak Sea Dance festivala neće uticati na rekordnu turističku sezonu u Crnoj Gori, poručili su iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Ministarstvo je, kako su kazali njegovi predstavnici, još prošle godine saopštilo da je država limitirana zakonskim mogućnostima kada je u pitanju finansijska pomoć festivalu Sea Dance.

“Zakon o kontroli državne pomoći, u skladu sa evropskim standardima, propisuje da Vlada u okviru takozvane ‘de minimis’ pomoći može da opredijeli maksimalno 200 hiljada EUR podrške u okviru tri godine, što je iznos pomoći koju je EXIT kao organizator Sea Dance-a već dobio 2021”, objasnili su iz Ministarstva.

Na to je, kako podsjećaju, tada ukazala i Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) na sastanku sa predstavnicima Vlade i organizatorima festivala, gdje je predočeno da bi nova pomoć bila u domenu krivične odgovornosti.

“Agencija je ovih dana pokrenula i ispitni postupak, kako bi utvrdila usklađenost potencijalne državne pomoći Sea dance-u”, rekli su iz Ministarstva.

Iz tog resora su naveli da o namjeri države da se ovaj projekat podrži najbolje govori podatak da je Vlada, zajedno sa Opštinom Budva i lokalnom turističkom organizacijom, od 2014. godine, kada je Sea Dance počeo da se održava u Crnoj Gori, izdvojila više od 4,3 miliona EUR za pomoć festivalu.

“Uprkos želji da nastavimo da podržavamo ovakve i slične manifestacije, ističemo da je to moguće jedino u skladu sa crnogorskim zakonima. Kada je u pitanju predstojeća ljetnja turistička sezona, vjerujemo da će ona donijeti rekordne rezultate uz činjenicu da su najavljeni brojni drugi muzički događaji koji će upotpuniti kulturno-zabavnu ponudu Crne Gore”, zaključili su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...