fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryOdabrani timovi za Start up akademiju

Odabrani timovi za Start up akademiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svi timovi prijavljeni za Start up akademiju Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) su prihvaćeni i dodijeljen im je mentor.

Mentori Nenad Novović, Ljubo Knežević, Dušan Banović, Branko Mitrović, Snežana Ivanović i Đuro Stojanović pokazali su spremnost da prihvate više od jednog tima.

Kako je saopšteno iz UCG, u narednih deset dana biće organizovan prijem timova i upoznavanje sa mentorima.

Cilj Start up akademije je da se studentima omogući i dodatna vrijednost – umijeće pokretanja sopstvenog biznisa i kreiranja novih grana ekonomije Crne Gore.

“Start up akademija se organizuje u saradnji sa kompanijom Amplitudo, na Elektrotehničkom fakultetu i traje četiri mjeseca”, navodi se u saopštenju.

U toku Akademije odabrani timovi će imati mogućnost da uz pomoć dodijeljenih mentora razrade svoje inovativne ideje, nauče kako da razmišljaju o komercijalizaciji svojih ideja i pokretanju sopstvenog biznisa i kako da prezentuju dobijena rješenja.

Kruna Start up akademije biće takmičenje, na kojem će se odabrati najbolji tim.

Tim Etim osmislio je aplikaciju Džeparac.

U pitanju je aplikacija koja nudi različite određene poslove od poslodavaca za radnike. Svako pravi svoj nalog i može da bude poslodavac ili radnik. Radnici bivaju isplaćeni po obavljenom poslu.

Tim pod nazivom Kumovi osmislio je ideju koja rješava probleme iz javnog gradskog prevoza i primjenljiva je na sve veće gradove koji nemaju adekvatno moderno rješenje.

XNOR tim osmislio je alikaciju sa linijama gradskih autobusa i stajalištima, prikazom trenutne lokacije autobusa, vrijeme dolaska i poređenje sa vremenom od kuće do stanice ukoliko neko kasni.

Tim od nazivom Inženjeri ničega osmislili su mikročip implant koji bi omogućavao mjerenje i praćenje nivoa glukoze u krvi kod osoba oboljelih od dijabetesa tipa 2.

Članovi tima Generator imaju ideju da naprave aplikaciju u kojoj bi sakupili sve one manje poznate, ali ne manje značajne i zanimljive aktivnosti, kojima se neko može baviti kada je u Crnoj Gori i putem koje će korisnici moći da rezervišu neku od ponuđenih aktivnosti.

Tim Orhis ima ideju da kreira pametnu vaznu koja bi mogla da održava biljku u životu na duži vremenski period i uz to da korisniku pruža sve neophodne biometrijske podatke o biljci.

Tim Controur radio bi na rješenju problema koji se tiče uklanjanja šuma ili buke u salama za predavanje UCG-a ili ETF-a koji je prouzrokovan njihovim zagrijavanjem.

Članovi tima IAMS imaju ideju da proizvode filament za 3D štampač od reciklirane plastike.

Tim SWITCH planira da realizuje aplikaciju ili sajt pomoću kojeg bi se smanjilo čekanje u studentskoj službi i na lakši način obavile formalnosti.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...