fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdabrani timovi koji ulaze u drugi krug BoostMeUp-a

Odabrani timovi koji ulaze u drugi krug BoostMeUp-a

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – U drugi selekcioni krug BoostMeUp predakcelaracijskog programa, kojim se crnogorski startup-ovi lansiraju na tržište, ušlo je 20 timova.

Njihovo sljedeće odredište je, kako je objašnjeno, Bootcamp koji će se održati od utorka do petka u nikšićkom Tehnopolisu.

Projekti, odnosno timovi koji su se plasirali u drugi krug su: ButtMade, Ljubav u slovu, Knap Design, NFT Go, Sanitary water dispenser for bees, Elektronske donatorske kutije, BeBeep, Roboworld, FLASH, Mokoš, Flatoro, EDent, WithME, THOR – Tracking Heart Outliers in Realtime, XSing (Express Signing), FilmConnect, Parkeasy, Spectro, Fund me i TempT°me.

Bootcamp, kako je objašnjeno, podrazumijeva četvorodnevni program tokom kog će timovi učestvovati u brojnim radionicama, meetup-ovima, pratiti predavanja, raditi individualno i u grupama sa renomiranim mentorima i predavačima, sve sa ciljem dodatnog unapređenja i daljeg razvoja samih ideja sa kojima su aplicirali.

“Na taj način imaće priliku da nauče više o svim fazama razvoja startup bizinisa, formalnim procedurama registracije, kao i o pripremi pitcha koji je od ključnog značaja za prezentovanje ideja na putu transformacije ka uspješnim startap projektima”, navodi se u saopštenju.

Nakon Bootcampa biće odabrano šest najbolje ocijenjenih projekata, odnosno timova koji će učestvovati u glavnom segmentu programa, te tokom pet mjeseci edukacije savladati šest modula i takmičiti se za vrijedne nagrade.

Ove godine, program su podržali kompanija Rakuten Viber, kao i startup inkubator Digital Den koji je obezbijedio specijalnu nagrada za najbolje, putovanje u Sjedinjene Američke Države (SAD) i mogućnost predstavljanja ideja potencijalnim investitorima.

Program je u potpunosti usklađen sa prioritetima S3 nacionalne strategije kojom se potencira novi model ekonomskog razvoja zasnovan na ciljanoj podršci naučno-istraživačkim i inovativnim aktivnostima.

Nosilac programa je Tehnopolis, a partneri su Naučno-tehnološki park Crne Gore, IT kompanija Amplitudo i Crnogorski Telekom. Program sufinansira Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ivanović v.d. izvršnog direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) imenovao je Vladimira Ivanovića za...