fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObuka za visoko obrazovane nezaposlene žene

Obuka za visoko obrazovane nezaposlene žene

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nezaposlene žene do 30 godina starosti, koje su završile fakultet, mogu se do petka prijaviti za učešće u projektu Sigurnije do posla, koji u Podgorici sprovodi nevladina organizacija (NVO) Obrazovanje za znanje, uz podršku Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

Zainteresovane žene koje su nezaposlene i imaju visoku stručnu spremu mogu od danas do petka da iskažu interesovanje za učestvovanje u obuci u Birou rada Podgorica nadležnom savjetodavcu.

„Cilj projekta Sigurnije do posla, koji finansira Evropska unija (EU), je povećanje zaposlenosti visoko obrazovanih nezaposlenih žena u Crnoj Gori. Ciljna grupa projekta su mlade žene do 30 godina starosti, koje su završile fakultet, a nalaze se na evidenciji nezaposlenih osoba na Zavodu“, navodi se u saopštenju.

Projekat ima za cilj da kroz realizaciju radionica omogući polaznicama sticanje i unaprjeđenje znanja i vještina, ali i povećanje nivoa samopouzdanja i sigurnosti za buduće razgovore za posao sa potencijalnim poslodavcima.

„Projektom je planirano organizovanje tri radionice koje treba da doprinesu da 20 mladih žena, koje prođu obuku, budu spremne da izađu i traže posao“, objasnili su iz Zavoda.

Prva radionica se odnosi na unapređenje komunikacionih vještina i samo prezentovanje, a druga na sticanje znanja za pisanje biografija, kao i izradu filma o sebi.

Treća aktivnost predstavlja simulaciju intervjua, gdje će polaznice imati priliku da pokažu šta su naučile.

„Prvi očekivani rezultat projekta je unapređenje znanja i vještina mladih žena vezanih za nalaženje posla. U okviru ovog rezultata, očekuje se da 20 djevojaka steknu znanja i vještine koje će im omogućiti da budu samouvjerene i spremne za buduće intervjue za posao. Naučiće kako da na najbolji način predstave sebe budućem poslodavcu, pripreme biografiju, kao i kratki film o svojim znanjima i vještinama“, dodali su iz Zavoda.

Drugi rezultat se odnosi na povećane zainteresovanosti mladih da aktivno traže posao.

„Nakon planiranih radionica, 20 žena će imati znanje, vještine i pripremljenu biografiju sa kratkim filmom, koja im je potrebna da bi aplicirali kod poslodavaca u cilju pronalaženja zaposlenja“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije