fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObuka u Centru sistema za praćenje saobraćaja plovila

Obuka u Centru sistema za praćenje saobraćaja plovila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija su u okviru drugog dana studijske posjete Poljskoj imali obuku u Centru sistema za praćenje saobraćaja plovila, a koja je, između ostalog, uključivala niz realističnih interaktivnih simulacionih vježbi.

Obuka je uključivala i praktičine primjere stvarnih situacija upravljanja brodskim prometom, kao i praktičnu implementaciju Maritime Single Window i SafeSeaNet veza.

Na čelu delegacije iz oblasti pomorskog saobraćaja je državni sekretar Ismet Latić.

Iz Ministarastva je saopšteno da je u okviru drugog dana studijske posjete Poljskoj, u okviru projekta Tehnička pomoć za podršku kapaciteta sektoru saobraćaja i usklađivanje acquis-a EU u Crnoj Gori, koji finansira EU, a implementira konzorcijum Business and Strategies Europe, delegacija Crne Gore, odnosno Direkcija za pomorski saobraćaj, sigurnost plovidbe, zaštitu od zagađenja i pomorsku privredu, u utorak imala obuku u Centru sistema za praćenje saobraćaja plovila.

“Osim toga, obuka je obuhvatala i glavne izmjene zakona, koje se odnose na nove direktive i propise posvećene profesionalcima koji prenose i implementiraju EU acquis o VTS/VTMIS, kao i upravljaju projektima/programima vezanim za VTMIS”, navodi se u saopštenju.

Posjeta je dodatno uključivala i otvoreni prostor za demonstraciju i novootvoreni brodski kanal, najmoderniju infrastrukturu izgrađenu kao prvu fazu plovnog puta koji povezuje Vislinsku lagunu sa Gdanjskim zalivom, te lučku kapetanoiju Nowy Świat.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije