fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavljena nova lista 200 poreskih dužnika

Objavljena nova lista 200 poreskih dužnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava prihoda i carina (UPC) objavila je novu Crnu listu 200 poreskih dužnika, sa ukupnim dugom od 193,34 miliona EUR.

Na novoj listi, sa presjekom stanja na jul, nalazi se 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost (PDV), na dobit, na promet nepokretnosti i koncesija.

Listu predvodi hercegnovski Pantomarket u stečaju sa dugom od 14,98 miliona EUR.

Slijede podgoričke firme Ave Maria Koljčević u stečaju sa dugom od 10,67 miliona EUR i Spic Ronghe international (MONTENEGRO) Limited, sa dugom od 9,56 miliona EUR.

Na listi je i Vektra Jakić sa dugom od 9,47 miliona EUR, kojoj je ukinuto rješenje o reprogramu, i budvansko preduzeće Mercur u stečaju sa dugom od 5,21 milion EUR.

Tehnoput duguje 4,9 miliona EUR, koji je u reprogramu, a slijedi Kombinat aluminijuma Podgorica u stečaju sa dugom od 4,57 miliona EUR.

Vektra Montenegro u stečaju ima dug od 4,44 miliona EUR i ukinuto rješenje o reprogramu, a slijedi podgorička firma Binex sa dugom od 3,57 miliona i budvanski Mercur system u stečaju koji duguje 3,45 miliona EUR i kojem je ukinuto rješenje o reprogramu.

Na Crnoj listi su Rudnici boksita u stečaju sa dugom od 2,09 miliona EUR, Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju koji duguje 1,95 miliona EUR, “Radoje Dakić” u stečaju 1,62 miliona EUR, Vektra Boka 1,32 miliona EUR, kao i Bjelasica Rada u stečaju duguje 1,18 miliona EUR.

Objavljena je i lista od 100 najvećih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja, sa ukupnim dugom od 99,9 miliona EUR.

Za poreze i doprinose najviše duguje Montenegro Airlines u stečaju, 13,68 miliona EUR.

Slijedi “Radoje Dakić” u stečaju sa 9,51 milion, Rudnici boksita u stečaju 6,83 miliona EUR, Željeznički prevoz sa 6,67 miliona, Plantaže sa 5,96 miliona, Održavanje željezničkih voznih sredstava sa 3,15 miliona, Opšta bolica Meljine u stečaju sa 2,75 miliona EUR, Galenika Crna Gora u stečaju sa 2,57 miliona EUR, Izbor Bar sa 2,38 miliona i Vodovod i kanalizacija Ulcinj sa 2,29 miliona EUR.

UPC, kako su saopštili njeni predstavnici, kod svih obveznika koji se nalaze na listama u kontinuitetu preduzima sve zakonom propisane mjere, uključujući i mjeru predlaganja stečaja, a sve u nastojanju da ne dozvoli rast poreskog duga.

Uprava Crnu listu objavljuje kvartalno, na osnovu izmjena Zakona o poreskoj administraciji.

Prva lista objavljena je u julu 2013. godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...