fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavljen poziv u okviru IPA Programa prekogranične saradnje sa Kosovom

Objavljen poziv u okviru IPA Programa prekogranične saradnje sa Kosovom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poziv za dostavljanje projektnih predloga u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo, za period od 2014. do prošle godine, objavljen je u cilju poboljšanja kvaliteta života ljudi, kroz ekološki održiv i socijalno inkluzivni ekonomski razvoj regiona.

Vlada, odnosno Kancelarija za evropske integracije i Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, u saradnji sa Ministarstvom administracije lokalne uprave Kosovo pozvali su zainteresovane da iskoriste fondove EU i prijave zajedničke projekte u okviru trećeg poziva.

„Opšti cilj trećeg poziva je poboljšanje standarda i kvaliteta života ljudi u programskom području, kroz ekološki održiv i socijalno inkluzivni ekonomski razvoj regiona, uz poštovanje zajedničke kulturne i prirodne baštine“, navodi se u saopštenju.

Poziv je, kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, otvoren do 25. juna.

Sredstva u iznosu od 3,48 miliona EUR, koja su dostupna okviru ovog poziva, opredjeljuju se za tematske prioritete, koji se odnose na podsticanje zapošljavanja, mobilnost radne snage i socijalna i kulturna inkluzija s obje strane granice, zatim zaštita životne sredine, podsticanje prilagođavanja klimatskim promjenama i njihovog smanjenja, sprečavanje i upravljanje rizicima i promocija turizma i kulturnog i prirodnog nasljeđa.

„Poziv je otvoren za preduzeća i neprofitne organizacije koje su osnovane u Crnoj Gori i na Kosovu i koje pripadaju kategorijama lokalnih uprava i njihovih institucija, udruženja opština, razvojnih agencija, lokalnih organizacija za podršku poslovanju, kulturnih i turističkih organizacija, nevladinih organizacija, javnih i privatnih tijela koja podržavaju radnu snagu, institucija za stručno i tehničko osposobljavanje, organa i organizacija za zaštitu prirode, javnih tijela odgovornih za upravljanje vodama, vatrogasnih/hitnih službi, škola, fakulteta, univerziteta i istraživačkih centara, uključujući institucije za stručnu i tehničku obuku“, navodi se u saopštenju.

Više informacija na sljedećem linku: https://cfcu.gov.me/tenderi/grantovi/otvoreni_pozivi/243814/Treci-poziv-za-Program-prekogranicne-saradnje-Crna-Gora-Kosovo-2014-2020-Aplikacioni-paket-i-Najava-Informativne-sesije.html.

Najčitanije