fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNvidia podigla raspoloženje na berzama

Nvidia podigla raspoloženje na berzama

Njujork, (MINA-BUSINESS) – S&P 500 i Nasdaq indeks skočili su u četvrtak na krilima oduševljenja ulagača najnovijim kvartalnim rezultatima Nvidie, podstaknuvši rast tehnoloških dionica.

Dobri rezultati su uslijedili dok se činilo da pregovori o gornjoj granici američkog duga napreduju.

S&P je porastao jedan odsto, dok je tehnološki bogat Nasdaq skočio 1,8 odsto. Dow Jones indeks ostao je nepromijenjen, pod pritiskom pada Intelovih dionica od 5,5 odsto, prenosi SEEbiz.

Dionice Nvidie porasle su 24,4 odsto, nakon što je firma objavila smjernice za prihode veće od očekivanih i obavijestila o boljim rezultatima u posljednjem kvartalu. Eksplozivna potražnja za njenim čipovima koji se koriste u vještačkoj inteligenciji, podržala je kvartalni uspjeh.

Druge dionice poluprovodnika i imena vještačke inteligencije slijedile su vođstvo Nvidie. Advanced Micro Devices i Taiwan Semiconductor skočili su 11,1 odsto odnosno 12 odsto. VanEck Semiconductor ETF skočio je 8,6 odsto, a Alphabet i Microsoft 2,1 odsto, odnosno 3,9 odsto.

“Makro poenta je da inovacije u tehnologiji mogu nadvladati vjetrove usporavanja ekonomije ili viših kamatnih stopa”, rekao je jedan od direktora za ulaganja Certuity-a, Dylan Kremer.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije