fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNova tematska turistička staza u dolini Grebaje

Nova tematska turistička staza u dolini Grebaje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nova tematska turistička staza, namijenjena planinarima, rekreativcima, porodicama i ekskurzijama, otvorena je u dolini Grebaje u Nacionalnom parku (NP) Prokletije.

Posjetioci Nacionalnog parka Prokletije, u kojem se nalazi dolina Grebaje u Gusinju, saznaće u ugodnoj šetnji po ovom biseru prirode kako je nastala ova lednička dolina.

Tematska turistička staza Od glečera do ledničke doline je pješačka staza namijenjena planinarima, rekreativcima, porodicama i ekskurzijama.

“Na stazi, koja prolazi kroz dolinu Grebaje u dužini od 2,6 kilometara, ispričana je na sedam ilustrovanih interpretativnih tabli priča o nastanku ove ledničke doline”, navodi se u saopštenju Nacionalnih parkova (NPCG).

Posjetioci će priču pratiti hronološki, od vremena kada su Prokletije bile okovane lednikom, opisujući proces glacijacije, formiranje oblika doline i nastanka života u njoj.

Tematska turistička staza je urađena u sklopu IPA projekta Creative Twinning, u saradnji sa NVO CSTI Montenegro, sa kojom je od ranije uspostavljena saradnja na valorizaciji vrijednosti unutar Nacionalnih parkova.

U pripremi su još dvije tematske turističke staze u okviru Nacionalnog parka Durmitor, o kojima će javnost biti blagovremeno informisana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije