fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNikolić: Kvalitet mora biti presudan umjesto cijene

Nikolić: Kvalitet mora biti presudan umjesto cijene

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Siva ekonomija i nelojalna konkurencija u velikoj mjeri otežavaju poslovanje privrede u Crnoj Gori, ocijenio je direktor Instituta crne metalurgije (ICM) u Nikšiću, Ranko Nikolić.

On je agenciji za Minu-business kazao da na tržištu mora biti presudan kvalitet i kompententnost, koju prate dobijene akreditacije za određene oblasti, a potom prihvatljiva cijena, jer je to u interesu kompanija, bezbjednosti zaposlenih i države u cjelini.

„Evropska unija (EU) je još 2008. godine, kako bi se izborila sa sivom ekonomijom, donijela Rezoluciju Evropskog Parlamenta i Savjeta kojom su definisali da je akreditacija najpouzdaniji dokaz kompetentnosti. Ta Rezolucija stupila je na snagu 1. januara 2010. godine za sve članice EU, kao i one koje su na pristupnom putu“, naveo je Nikolić.

On je istakao da je veoma nezadovoljan kako donosioci odluka u državi neodgovorno postupaju kada je u pitanju primjena te Rezolucije.

„Rijetki su primjeri da su određene firme ili donosioci odluka na državnom nivou predvidjeli akreditacije kao najpouzdaniji dokaz ispunjavanja kompententnosti“, ustvrdio je Nikolić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije