fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNijesu se dogovorili oko otvaranja hotela

Nijesu se dogovorili oko otvaranja hotela

Budva, (MINA-BUSINESS) – Hotel Sveti Stefan i Vila Miločer i dalje su zatvoreni, jer još nije došlo do bilo kakvog dogovora između menadžmenta Sveti Stefan hotela i Adriatic propertiesa i Aman rizortsa koji zakupljuju i gazduju ovim ekskluzivnim objektima.

Dan piše da je nedavno povodom situacije oko Svetog Stefana i Vile Miločer održan još jedan sastanak između menadžmenta državnog preduzeća Sveti Stefan hotela i zakupca hotela, ali nije došlo do dogovora.

Danu su iz menadžmenta državne kompanije kazalii da Sveti Stefan hoteli pružaju punu podršku partnerima Adriatic properties da u što kraćem vremenu nastave sa poslovanjem, kao i da nastave uredno da izmiruju obaveze po ugovoru o zakupu.

“Podatak da su hotelski kapaciteti zatvoreni, osim što čini povredu ugovorene obaveze, na šta smo partnera već upozorili, on čini nenadoknadivu štetu brendu koji hotel Sveti Stefan predstavlja, destinaciji, kao i samoj državi Crnoj Gori. Moramo napomenuti da naš partner za sve ovo vrijeme uredno izmiruje zakupninu. Osim što izmiruje zakupninu uredno, obavezan je i na uredno održavanje zelenih površina, kao i cijelog imanja koje mu je dato na upravljanje, a koje, takođe po ugovorenoj obavezi, mora biti uvijek održavano u skladu sa visokim Aman standardima”, rekli su iz državne kompanije.

Upravo na sve te obaveze su, kako se dodaje, i upozorili njihove partnere na skorašnjem sastanku koji su održali sa njihovim izvršnim direktorom, gdje su pored navedenog izrazili i zabrinutost zbog pojedinih građevinskih intervencija na samom ostrvu kao i u njegovoj neposrednoj blizini, u vezi sa čim očekujemo informaciju i kompletnu dokumentaciju.

“Mišljenja smo da je naša briga opravdana, s obzirom na to da hotel Sveti Stefan predstavlja kulturno-istorijsko dobro od nacionalnog značaja”, kazali su iz kompanije Sveti Stefan hoteli.

Državni kapital u Sveti Stefan hotelima, preduzeću koje je nastalo izdvajanjem iz HG Budvanska rivijera, predstavljaju Dragana Kažanegra Stanišić, Milica Kažanegra i Milovan Milošević, dok su predstavnici AIK banke Vladimir Sekulić i Jo van Purar. Odbor direktora nije mijenjao izvršnog direktora Miška Rađenovića, nakon što je preuzeo upravljanje firmom.

“Sva naša nastojanja i aktivnosti usmjereni su ka tome da međunarodno priznati brend, a u ovom slučaju operater Aman nastavi sa svojim poslovanjem u Crnoj Gori poštujući sve pozitivne zakonske propise i regulative kao i Ustav Crne Gore. Na tom putu oni će naše društvo, a sigurni smo i sve ostale državne institucije, imati kao čvrste partnere”, poručili su iz državnog preduzeća.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije