fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNema zainteresovanih za imovinu vrijednu 3,79 miliona

Nema zainteresovanih za imovinu vrijednu 3,79 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na oglas za prodaju imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela nije stigla nijedna ponuda, saopštio je stečajni upravnik Žarko Ostojić na ročištu za otvaranje ponuda.

To je bila 11. prodaja imovine, oglašena godinu i tri mjeseca nakon prošle, kojom su ponuđena dva poslovna prostora ukupne površine hiljadu kvadrata i kancelarijski namještaj i oprema za 1,12 miliona EUR, prenosi Pobjeda.

Više katastarskih parcela različitih namjena od neplodnog zemljišta, preko livada do šuma nuđeno je pojedinačno po cijenama u rasponu od 28,5 hiljada do milion EUR na koliko je procijenjeno zemljište površine 3,9 hiljada kvadrata.

Zbog dosadašnjih neuspjelih prodaja, vrijednost imovine se smanjivala, pa je u odnosu na prethodni poziv cijena poslovnih prostora bila umanjena 60 hiljada EUR, dok je cijena zemljišta koja je ranije nuđena za 320 do 350 EUR po kvadratu, posljednjim pozivom nuđena za 256 do 280 EUR po kvadratu.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je prije četiri godine zbog šest miliona EUR poreskog duga.

Brodogradilište je nastavilo da radi, kako bi se okončali započeti poslovi, a od prodaje imovine namirili povjerioci.

Prema ranijem izvještaju Ostojića, u potpunosti su izmirena potraživanja prvog i drugog isplatnog reda, dok je iz trećeg ostao nenamiren manji dio potraživanja.

Najčitanije