fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeNastavljena gradnja hotela na Žageru u Bijeloj

Nastavljena gradnja hotela na Žageru u Bijeloj

Bijela, (MINA-BUSINESS) – Izgradnja hotela na lokaciji Žager u Bijeloj nastavljena je nakon nekoliko mjeseci pauze, a krajnji rok za završetak radova je druga polovina 2022. godine.

Kako prenosi Radio Jadran, otvaranje 17 miliona EUR vrijednog hotela kasni već tri godine.

Grubi građevinski radovi završeni su u avgustu 2018. godine, po građevinskoj dozvoli iz 2014, nakon čega je menadžment kompanije Politropus Alternative izdejstvovao novu građevinsku dozvolu koja im je omogućavala povećanje spratnosti objekta za dvije etaže.

U kompaniji vjeruju da više neće biti prekida, te da će uspjeti konačno da završe zdanje.

Nadzorni inženjer, Slaviša Ćorić, rekao je da su do sada urađeni grubi građevinski radovi.

“Takođe, izvedeni su svi radovi na kupalištu ispred hotela, osim završnih, nasipanja plaže finim pijeskom. Dozvoljeno nam je da povećamo spratnost smještajnog dijela objekta, zahvaljujući razumijevanju rukovodstva Opštine i posebno korektnosti direktora Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Bora Lučića, koja je prepoznala značaj hotela”, kazao je Ćorić.

On je naveo da je realno je očekivati da kraj izgradnje i zvaničan početak rada hotela, uzimajući u obzir aktuelnu situaciju, bude druga polovina 2022. godine.

“Zbog globalne situacije ne možemo imati garanciju da će to biti sigurno, jer ćemo dio opreme nabavljati iz inostranstva i pitanje je kakvi će rokovi dostave biti, jer svi dobavljači ostavljaju mogućnost više sile”, objasnio je Ćorić.

U budućem hotelu biće 97 smještajnih jedinica, od kojih je 11 apartmana, što je za skoro 30 smještajnih jedinica više u odnosu na prvobitni plan.

Hotel će imati SPA centar, teratanu, dva bazena, restorane, butike i hotelsku plažu.

Vlada u prethodnom sazivu, u novembru prošle godine je proglasila izgradnju kompleksa investicijom od značaja za državu.

Da li će takav status projekta biti validan i za aktuelni sastav Vlade, Ćorić nije mogao da odgovori, ali je kazao da očekuje veću podršku u izgradnji pristupne saobraćajnice pored hotela, koja bi trebalo da spoji magistralu i šetalište.

Osim toga, ugovor sa preduzećem Morsko dobro za kupalište ispod hotela je zamrznut dok se ne izgradi odnosno spoji na kanalizacioni kolektor.

“Ugostiteljski objekat izgrađen je po građevinskoj dozvoli i planiran da se priključi na gradsku kanalizaciju. S obzirom da to nije moguće, a da mi nećemo da primjenjujemo alternativna rješenja koja nijesu prihvatljiva za hotele visoke kategorije, ugovor je zamrznut dok se ne uvede u funkciju gradski kolektor na ovom potezu”, rekao je Ćorić.

Kompanija ukrajinskog investitora Romana Denkoviča, Politropus Alternative, u dosadašnje radove uložila je preko osam miliona EUR od planiranih 17 miliona.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu