fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNaredne sedmice predstavljanje sedam crnogorskih inovativnih start up-ova

Naredne sedmice predstavljanje sedam crnogorskih inovativnih start up-ova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Montenegro Pitching Competition, završni događaj prvog predakceleracijskog programa u Crnoj Gori – BoostMeUp, na kojem će se predstaviti sedam crnogorskih start up-ova, biće održan u utorak u kompleksu Luštica Bay.

„Time ćemo obilježiti kraj višemjesečnog programa, kroz koji su projektni partneri, Inovaciono preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis, Naučno-tehnološki park (NTP) i kompanija Amplitudo, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, pružili podršku za uspješan razvoj sedam inovativnih ideja, a koje su sada spremne za izlazak na nacionalno, regionalno, evropsko i globalno tržište“, navodi se u saopštenju.

Razvojni timovi i kreativni pojedinci koji su učestvovali u programu, tokom prethodnih mjeseci imali su jedinstvenu priliku za pokretanje i izgradnju svoje inovativne biznis ideje uz podršku nacionalnih, regionalnih i evropskih mentora.

„Osim znanja koje su im prenijeli, timovi su imali i finansijsku pomoć u iznosu od po 4,5 hiljada EUR, kao i mogućnost korišćenja svih kapaciteta Tehnopolisa, Amplituda i NTP-a“, dodaje se u saopštenju.

Svoje ideje, razvijane u oblastima energetike, turizma, poljoprivrede, ekologije i ICT-ja, usmjerili su u pravcu digitalizacije društva u strateški ključnim oblastima definisanim S3 strategijom pametne specijalizacije Crne Gore, sa ciljem jačanja konkurentnosti crnogorske ekonomije.

Nakon brojnih radionica, sedam timova Orhis, Flourish, Partour, Amaturn, Solar Villager, Sun Bun i Seljak.me predstaviće svoju ideju i prototipe na Montenegro Pitching Competition-u potencijalnim investitorima, biznis anđelima, uspješnim preduzetnicima i javnosti iz zemlje i regiona i samim tim svoju start up ideju lansirati u poslovnu orbitu.

Odluku o najboljim idejama donijeće stručni žiri koji čine ministarka nauke, Sanja Damjanović, Vanja Zorić Šundić iz IPC Tehnopolisa, Velibor Bošković iz NTP-a, Nebojša Niković iz Amplituda, Dušan Banović iz Crnogorskog Telekoma, Tarik Zaimović iz Bild studija i Blažo Crvenica iz start up-a Uhura Solutions.

Crnogorski Telekom je, kako se zaključuje, obezbijedio finansijsku podršku za tri najbolje ocijenjene ideje.

Najčitanije