fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNajveća zarada 33,69 hiljada EUR

Najveća zarada 33,69 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Najveća zarada, na koju su plaćeni porezi i doprinosi, ove godine je u Crnoj Gori isplaćena u avgustu i iznosila je neto 33,69 hiljada EUR, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Iz PU su kazali da je najnižu zaradu, koja u Crnoj Gori iznosi 193 EUR, u novembru primilo 7,27 hiljada zaposlenih, piše Pobjeda.

“Prema podacima kojima raspolaže PU, najveća zarada od 33,69 hiljada EUR isplaćena je u avgustu, a sa obračunatim i prijavljenim porezima i doprinosima, odnosno bruto 59,64 hiljade EUR. Ona je isplaćena zaposlenom u djelatnosti vađenja sirove nafte”, rekli su Pobjedi iz PU.

Na drugom mjestu je zarada isplaćena u septembru, a na trećem u oktobru.

“Prema podacima kojima raspolaže PU, u septembru je isplaćena zarada 17,1 hiljada EUR, a bruto 30,27 hiljada EUR. Isplaćena je zaposlenom u djelatnosti monetarnog poslovanja. U oktobru je isplaćena zarada od 10,33 hiljada EUR, a sa porezima i doprinosima 18,28 hiljada”, saopštili su iz PU.

Ta isplata je registrovana u djelatnosti izgradnje stambenih i nestambenih objekata.

Iz PU su objasnili da se radi o ekstremnim iznosima koji su isplaćeni samo jednoj osobi i jednog mjeseca.

“Navedeni iznosi isplaćeni su osobama samo u jednom mjesecu, te se ne može zaključiti da se radi redovnom mjesečnom primanju zaposlenih, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja, iako su unijeti u IOPPD obrasce pod šifrom zarade”, naveli su iz PU.

Oni su dodali da se pod tom šifrom vode i u sistemu PU.

U Crnoj Gori, prema evidenciji PU, ima blizu 192 hiljade zaposlenih.

Najčitanije