fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNadležni da obezbijede sva prava radnicima KAP-a

Nadležni da obezbijede sva prava radnicima KAP-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanica i potpredsjednica Demokratske Crne Gore, Zdenka Popović, tražila je od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu mjere iz svoje nadležnosti, obave inspekcijski nadzor i obezbijede sva prava radnicima Kombinata aluminijuma (KAP).

Ona je kazala da najoštrije osuđuje pritisak na radnike KAP-a koji se danas, kako tvrdi, sprovodi po nalogu vlasnika Uniproma, Veselina Pejovića.

Popović je rekla da je Pejović naložio svim rukovodiocima da praktično natjeraju zaposlene da potpišu tipsku izjavu podrške njemu i kompaniji Uniprom.

“Upravo sam dobila takvu izjavu, koja danas kruži od radnika do radnika i od kojih se traži da je potpišu suprotno njihovoj volji, pa istu prezentujem javnosti”, navela je Popović u saopštenju.

Ona je poručila da nijedan pojedinac ne smije biti jači od države Crne Gore i da niko nema pravo da ograničava ili ugrožava prava radnika.

“Institucije sistema su dužne da odlučno, dosljedno i odgovorno primjene zakon kako bi se stalo na put pritiscima i otvorenom kršenju zakona ove države”, zaključila je Popović.

Najčitanije