fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa konferenciji u Budvi o digitalnim nomadima

Na konferenciji u Budvi o digitalnim nomadima

Budva, (MINA-BUSINESS) – Događaj pod nazivom Cross Border Coworking Conference, koji je danas počeo u Budvi, okupio je učesnike iz regiona, Evrope i svijeta, koji će, između ostalog, razgovarati o sve popularnijoj temi digitalnih nomada.

Iz Inovaciono preduzetničkog centra (IPC) Tehnopolis je saopšteno da se skoro 200 učesnika okupilo u hotelu Mediteran gdje će imati priliku da čuju iskustva 25 lokalnih, regionalnih i svjetskih stručnjaka i sa njima razgovaraju o coworking sceni i digitalnim nomadima.

Menadžer projekta 2CODE, kroz koji su Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park organizovali konferenciju, Aleksandar Janičić, rekao je da su okupili coworking zajednicu iz cijele EU.

„Naši panelisti će predstaviti trendove razvoja coworking zajednica na globalnom nivou. Poseban fokus su nam digitalni nomadi koji su jako aktuelna tema u regionu, a najviše je urađeno u Hrvatskoj“, kazao je Janičić.

On je naveo da je Crna Gora krenula u proces izrade Programa za privlačenja digitalnih nomada i da se nada da će konferencija dati određeni doprinos razvoju tog programa.

Dvodnevni program konferencije će obuhvatiti razgovore o aktuelnim pitanjima o digitalnim nomadima u regionu, njihovim iskustvima, ali i potencijalima koje zemlje regiona imaju u pogledu privlačenja ove ciljne grupe.

Osim digitalnim nomadima, program konferencije je posvećen i coworking konceptu, trenutnom stanju u zemljama regiona, izazovima sa kojima se coworking prostori susreću tokom pandemije, ali i perspektivama i mogućnostima za korišćenje punih potencijala regiona.

Marketing koordinatorka INTERA Tehnološkog Parka, Ana Bogdanović, rekla je da je konferencija kruna nastojanja INTERA Tehnološkog Parka da već godinama donosi globalne trendove.

“Tu smo se okupili da pričamo o digitalnim nomadima koji su sve veći fokus u regionu, ali i o novim izazovima i svemu onome što stoji pred zemljama Zapadnog Balkana“, navela je Bogdanović.

Zbog velikog interesovanja, Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park obezbijedili su i online prenos putem Zoom platforme i društvenih mreža Code Hub-a Nikšić i Code Hub-a Mostar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...