fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa drugi javni poziv se prijavilo 575 osoba

Na drugi javni poziv se prijavilo 575 osoba

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na drugi javni poziv u okviru Programa grantova za samozapošljavanje zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava predalo je 575 osoba, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

“Evaluatori su pozitivno ocijenili 363 zahtjeva od kojih će se finansirati prvih 216, dok se ostalih 147 nalaze na rezervnoj listi. Negativno je ocijenjeno 210”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ZZZ.

Ukupan budžet pozitivno ocinjenih biznis ideja je 1,6 miliona EUR.

“Podnosioci predloga projekata koji su ostvarili manje od 50 bodova, nijesu dobili mogućnost finansiranja biznis ideje”, rekli su iz Zavoda.

Rang listu sa rezultatima podnosioca predloga projekata u drugom pozivu u okviru Programa grantova za samozapošljavanje može se preuzeti na sajtu ZZZ.

ZZZ je drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava objavio u junu i bio je otvoren do kraja jula.

Drugi javni poziv za dodjelu besprovratnih sredstava za samozapošljavanje objavljuje se u okviru projekta Program grantova za samozapošljavanje, vrijednog 3,5 miliona EUR, koji potiču iz Programa EU i Crne Gore za sektore zapošljavanja, obrazovanja i socijalne inkluzije vrijednosti 18 miliona EUR.

Najčitanije