fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMladi preduzetnici budućnost ekonomskog razvoja

Mladi preduzetnici budućnost ekonomskog razvoja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednici Privredne komore (PKCG), Nina Drakić i Unije mladih preduzetnika, Uroš Bulatović potpisali su Sporazum o saradnji te dvije asocijacije na marginama Konferencije o ekonomiji Montenegro 2022.

Iz PKCG je saopšteno da, uspostavljanjem međusobnih partnerskih odnosa, potpisnici potvrđuju posvećenost razvoju preduzetništva, jednog od najznačajnijih faktora društvenog i ekonomskog prosperiteta, kao i spremnost da kroz saradnju još značajnije doprinesu ukupnoj konkurentnosti i ekonomskom jačanju države.

“Formalizacija saradnje će doprinijeti sinergiji aktivnosti ovih institucija da bi se uspješnije realizovali projekti koji imaju za cilj bolji privredni ambijent”, navodi se u saopštenju.

Kroz prenos znanja, iskustva i najbolje prakse, PKCG i Unija mladih preduzetnika doprinijeće unapređenju podrške mladim preduzetnicima i start up-ovima, te uspostaviće odgovarajuće mehanizme za redovnu razmjenu informacija i preduzimanje zajedničkih aktivnosti.

“Mladi preduzetnici jesu i biće u fokusu aktivnosti dvije asocijacije, jer predstavlju budućnost privrednog razvoja. Afirmacija preduzetništva je put koji vodi do oporavka kako crnogorske, tako i globalne ekonomije”, rekli su iz Komore.

Potpisnici su ocijenili da unapređenje motivacije i znanja mladih o preduzetništvu i pokretanju sopstvenog biznisa, kao i razvoj preduzetničke kulture, u značajnoj mjeri doprinosi ubrzanju ekonomskog razvoja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije