fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMinistarstvo traži zastupnike u arbitraži sa Adriatic Properties-om

Ministarstvo traži zastupnike u arbitraži sa Adriatic Properties-om

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je domaće i međunarodne advokatske kancelarije da dostave ponude za zastupanje tog Vladinog resora u arbitražnom postupku koji je pokrenula kompanija Adriatic Properties.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Adriatic Properties podnijela tom resoru i kompanijama Budvanska rivijera, HTP Miločer i Sveti Stefan hoteli, zahtjev za arbitražu u skladu sa ugovorom o zakupu potpisanim 31. januara 2007. godine.

Ministarstvo je pozvalo sve zainteresovane domaće i međunarodne advokatske kancelarije, sa iskustvom u zastupanju država i/ili kompanija u većinskom vlasništvu države u arbitražnim postupcima po LCIA pravilima, da dostave ponudu sa specifikacijom cijena usluge, pojedinačno po fazama, za zastupanje Ministarstva u arbitražnom postupku koji je protiv tog resora i zakupodavaca pokrenuo Adriatic Properties.

Advokatska kancelarija će, kako se precizira, pružati pravne savjete i pomoć u vezi sa arbitražnim postupkom, odnosno usluge izrade pravne analize slučaja, izrade nacrta i podnošenje podnesaka za potrebe vođenja arbitražnog postupka, izrade podnesaka u vezi sa imenovanjem arbitra, odnosno za formiranjem Tribunala u arbitražnom postupku, kao i konsultacije sa klijentom i savjetnicima klijenta u vezi sa pitanjima od značaja za vođenje arbitražnog postupka, zastupanje klijenta na ročištima u okviru arbitražnih postupaka i druge pravne usluge u vezi sa postupkom.

“Kvalifikacioni obavezni uslovi koji će biti predmet bodovanja su prethodno iskustvo u zastupanju država u arbitražnim postupcima na osnovu LCIA pravila i prethodno iskustvo u arbitražnim postupcima po LCIA pravilima za najmanje tri člana advokatske kancelarije koji će pružati usluge u arbitražnom postupku”, navodi se u pozivu.

Ponuda treba, posebno, da sadrži imena i biografije predloženih članova tima, sastav i reference advokata, profil kandidata, detalje o iskustvu i sličnim angažmanima, uključujući informacije i detaljan opis uloge zastupnika na sličnim poslovima, posebno u arbitražnim postupcima po LCIA Pravilima, pisane izjave o nepostojanju konflikta interesa i o dostupnosti advokata do završetka arbitražnog postupka, kao i finansijsku ponudu.

“Ukoliko nije specificirano u ponudi, smatraće se da finansijska ponuda međunarodnih ponuđača uključuje troškove angažovanja lokalnih zastupnika, i obratno”, dodaje se u pozivu.

Kada je riječ o kriterijumima, kvalifikacioni odnosno obavezni uslovi, nose 70 poena, a finansijska ponuda 30 poena.

Rok za podnošenje ponuda je 26. novembar do 15 sati.

Ponude je potrebno dostaviti u elektronskoj formi na crnogorskom ili engleskom jeziku sa naslovom: Ponuda za izbor pravnog zastupnika za zastupanje Ministarstva ekonomskog razvoja u arbitražnom postupku protiv kompanije Adriatic Properties DOO Budva”, na email adresu [email protected].

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije