fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilatović: Višegodišnja obećanja o gradnji žičare pretvorili u rezultate

Milatović: Višegodišnja obećanja o gradnji žičare pretvorili u rezultate

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvršna vlast je višegodišnja obećanja o izgradnji žičare Kotor- Lovćen za nekoliko mjeseci pretvorila u rezultate što je potvrđeno na sjednici Vlade, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović i najavio skoriji početak radova.

“Vjerujem da je ovo sjajna vijest koju vidimo kao razvojnu šansu za građane ovog dijela Crne Gore i kao priliku za nove investicije”, napisao je Milatović na svom Twitter nalogu.

Vlada je na sjednici u četvrtak usvojila informaciju o realizaciji tendera po osnovu javnog oglasa za nadmetanje u otvorenom postupku za realizaciju projekta žičare Kotor – Lovćen, prihvatila predlog ugovora o koncesiji i donijela odluku o davanju koncesije za realizaciju projekta žičare.

Kako je saopšteno iz Vlade, uspješno su okončani pregovori sa konzorcijumom Novi Volvox i Leitner u vezi sa izgradnjom žičare koja će povezivati Kotor sa lokalitetom Kuk na Lovćenu.

“Ključno, dobićemo turističku atrakciju koja će svima omogućiti potpuno novi doživljaj Boke i Nacionalnog parka Lovćen. Slijedi potpisivanje ugovora, a onda i stvaranje preduslova koji će omogućiti što skoriji početak radova”, rekao je Milatović.

Iz Vlade su ranije kazali da je ukupna investicija potrebna za realizaciju tog projekta procijenjena na 20 miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

Procesuirana 33 učesnika incidenata na fudbalskim utakmicama

Podgorica, (MINA) – Policijski službenici identifikovali su i procesuirali 33 učesnika u incidentima tokom...