fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMigracija na naredne generacije mreža za bolje korisničko iskustvo

Migracija na naredne generacije mreža za bolje korisničko iskustvo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija M:tel poslovanje zasniva na pružanju usluga korisnicima putem najsavremenijih tehnologija i u skladu sa tim kontinuirano sprovodi aktivnosti na razvoju 4G i 5G mreže.

“Kompanija M:tel, u skladu sa svojom strategijom poslovanja koja podrazumijeva praćenje najsavremenijih trendova u svijetu telekomunkacija, poslovanje zasniva na pružanju usluga korisnicima putem najsavremenijih tehnologija“, navodi se u saopštenju.

U skladu sa tim, M:tel kontinuirano sprovodi aktivnosti na razvoju 4G i 5G mreže.

Kako su objasnili iz kompanije, jedna od najistaknutijih prednosti 4G tehnologije je značajno poboljšana brzina prenosa podataka.

„Dok je 2G/3G omogućavao osnovne usluge poput glasa i sporijeg prenosa podataka, 4G donosi brzine koje omogućavaju visokokvalitetni streaming video sadržaja, interaktivne igre i druge zahtevne online aplikacije. Ovo znači bolje korisničko iskustvo i veću efikasnost u radu sa mobilnim uređajima“, naveli su iz kompanije.

Takođe, 4G tehnologija donosi znatno veći kapacitet mreže u poređenju sa prethodnim generacijama. To znači da 4G mreža može podržati veći broj korisnika istovremeno, bez gubitka performansi.

Osim toga, 4G omogućava efikasnije korišćenje frekvencijskog spektra, što doprinosi smanjenju “gužvi na mreži” u urbanim područjima i na velikim događajima.

„Jedna od ključnih prednosti 4G je njegova sposobnost da podrži napredne aplikacije i tehnologije koje zahtijevaju velike količine podataka i brz upload“, dodaje se u saopštenju.

Iz M:tela su kazali da 4G tehnologija predstavlja značajan korak ka budućnosti mobilnih komunikacija, ali je takođe dizajnirana sa perspektivom budućih tehnoloških inovacija.

Ona omogućava lakšu migraciju na naredne generacije mreža, kao što je 5G, čime se osigurava da korisnici imaju pristup najnovijim tehnologijama i funkcionalnostima.

„Prelazak na 4G tehnologiju označava značajan korak naprijed u mobilnim komunikacijama. Poboljšana brzina, veći kapacitet, podrška za naprednim aplikacijama i sigurnosne inovacije, čine 4G tehnologiju ključnom za savremeno društvo. Sa perspektivom buduće kompatibilnosti, 4G je temelj za naredne generacije mobilnih mreža koje će oblikovati našu digitalnu budućnost“, zaključili su iz kompanije.

Više informacija o cjelokupnoj ponudi M:tela korisnici mogu naći na Facebook stranici kompanije Mtel Imate Prijatelje, Instagram profilu @mtelcg, veb sajtu www.mtel.me, kao i pozivom korisničkog servisa na broj 1600.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije