fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMamula Island otvara vrata za posjete u drugoj polovini septembra

Mamula Island otvara vrata za posjete u drugoj polovini septembra

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Ostrvo-hotel Mamula Island u Herceg Novom otvoriće u drugoj polovini septembra vrata za posjete mještana i u naredna dva mjeseca, kroz kulturne događaje, organizovane ture i obilaske, saopštio je generalni menadžer Mamula Islanda, Henning A. Schaub.

On je naveo da će predstaviti ponudu destinacije svim građanima Crne Gore, prenosi PR Centar.

“To će biti prvi posjetioci nakon pažljive rekonstrukcije i transformacije stare austrougarske tvrđave u butik hotel sa pet zvjezdica, i prilika da se predstavi naša vizija da stvorimo ekskluzivni boutique hotel & spa, čuvajući i obnavljajući bogato nasljeđe crnogorske kulture i istorije koju pamtimo sa dostojanstvom, u autentičnom ambijentu koji pruža jedinstvenu oazu gostoprimstva za naše goste, u svim godišnjim dobima“, kazao je Schaub.

Prema njegovim riječima, od polovine septembra Mamula Island će biti mjesto organizovanja manjih kulturnih događaja, susreta sa domaćim umjetnicima i kulturnim radnicima, javnim ličnostima i uopšte mještanima prvenstveno Herceg Novog i Boke.

„To je dio svojevrsne pripreme za početak komercijalnog rada i naše namjere da najprije laokalnoj zajednici predstavimo sve faze obnove destinacije, ali i ponudu koju smo kreirali“, dodao je Schaub.

Zahvaljujući rekonstrukciji uz puno poštovanje konzervatorskih principa, utvrđenje iz 19. vijeka i kulturni spomenik osvijetljen je prvi put u svojoj 170-godišnjoj istoriji.

On je rekao da je osvjetljavanjem ostrva istaknuta impresivnost i graditeljsko savršenstvo Mamula islanda, kao i da je ovaj trenutak posebno značajan kako bi simbolizovao početak neke nove i svjetlije perspektive Mamule.

„Ponosni smo na priliku da njegujemo autentični duh i bogatu kulturnu, umjetničku i istorijsku baštinu ostrva Mamula“, rekao je Schaub.

Prema njegovim riječima, Mamula Island tim želi da stvori jedan novi svijet na ostrvu, daleko od svakodnevnog života, kao mjesto koje se može posjetiti u svim godišnjim dobima i prepustiti se individualizovanom iskustvu gostoprimstva.

Schaub je kazao da je rekonstrukcija i transformacija ostrva Mamula u hotel & spa centar bila veliki izazov na različitim nivoima, ali da je realizovana odgovornom primjenom svih propisa i konzervatorskog projekta koji potpisuju vrhunski stručnjaci iz te oblasti.

“Postojala je tanka linija između poštovanja i zaštite vrijednih dobara koje ovo mjesto može ponuditi i poštovanja osjećaja i uspomena koje ostrvo ima u svom nasljeđu”, naveo je Schaub.

On je rekao da je njihova vizija bila da pretvore istorijsku tvrđavu izuzetne ljepote, izgrađenu prije 169 godina, u hotel koji će oslikavati savremeni stil života, čuvajući njenu arhitektonsku autentičnost i istovremeno ponovno uspostavljajući ovu poziciju kao orijentir na ulazu u Bokokotorski zaliv, a pritom stvarajući jedan holistički koncept za naše goste koji predstavlja novitet u regionu.

Kako je kazao, ponuda muzeja, restorana, spa centra i raznovrsnih događanja biće otvorena i za lokalne posjetioce, što predstavlja važan dio njihovog pristupa uključivanju lokalne zajednice, razvoju dijaloga i razmjene iskustava.

Mamula Island je butik hotel sa pet zvijezdica, nastao restauracijom tvrđave iz 19. vijeka u sofisticirani hotel & spa sa 32 sobe i apartmana, sa holističkim spa centrom, plažom, bazenima, restoranima i barovima. U okviru hotela se nalazi istorijsko-memorijalna galerija koja će čuvati uspomenu na cjelokupan istorijat ovog mjesta koji obuhvata i mračno poglavlje tokom Prvog i Drugog svjetskog rata.

Destinacija će u predstojećem periodu biti predstavljena i eminentnim evropskim stručnjacima za restauraciju, konzervaciju i arhitekturu i prestižnim svjetskim medijima.
(kraj) sam/nar

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...