fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLinija Budva – Dubrovnik od 29. juna

Linija Budva – Dubrovnik od 29. juna

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Luka Budva dobila je status trgovačke luke za obavljanje putničkog saobraćaja, čime se ispunjavaju uslovi za uspostavljanje međunarodne pomorske linije Budva – Dubrovnik od 29. juna, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je danas na sjednici donijela Odluku o dopuni Odluke o određivanju luka prema namjeni.

“Dopunom je definisano da Luka Budva dobija status trgovačke luke za obavljanje putničkog saobraćaja, čime se ispunjavaju uslovi za uspostavljanje međunarodne pomorske linije Budva – Dubrovnik od 29. juna”, kaže se u saopštenju.

Vlada je usvojila Predlog odluke o utvrđivanju i raspodjeli dobiti za prošlu godinu Monteputa.

Kako se navodi, Monteput je u poslovnoj 2023. godini ostvarilo pozitivan finansijski rezultat – dobit u ukupnom iznosu od 4,34 miliona EUR.

“Na ostvareni iznos dobiti, Društvo je u obavezi da, shodno Zakonu o porezu na dobit pravnih lica, obračuna i uplati u Budžet Crne Gore – Poreskoj upravi, porez po odbitku 15 odsto u iznosu 652,3 hiljade EUR”, kaže se u saopštenju.

Ističe se da se raspodjela neto dobiti vrši u skladu sa Zaključkom Vlade Crne Gore od 30. juna 2016. godine, na način da se 70 odsto neto dobiti transferiše Budžetu Crne Gore, a 30 odsto neto dobiti pripada Društvu koje je ostvarilo dobit.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije