fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava protiv bivšeg pomoćnika direktora ZZZ

Krivična prijava protiv bivšeg pomoćnika direktora ZZZ

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednica Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), Hadži Vesna Vujošević, podnijela je krivičnu prijavu i privatnu tužbu protiv bivšeg pomoćnika direktora, a sadašnjeg savjetnika u Zavodu, Danila Vojinovića, jer je, kako tvrdi, nezakonito koristio stan u vlasništvu te institucije.

Vujošević je krivičnu prijavu podnijela Osnovnom državnom tužilaštvu, a privatnu tužbu podgoričkom Osnovnom sudu.

Ona je kazala da je, nakon prikupljanja svih relevantih činjenica, protiv Vojinovića podnijela krivičnu prijavu i privatnu tužbu, zbog osnovane sumnje da je prekoračio ovlašćenja i nesavjesno se odnosio prema imovini Zavoda.

„On je to učinio na način što se nezakonito uselio, renovirao i koristio stan u ulici Steva Boljevića, kao sredstvo u vlasništvu Zavoda“, navela je Vujošević u saopštenju.

Ona je podsjetila da je Vojinoviću 2017. godine izrečena disciplinska mjera zbog teže povrede službene dužnosti, iz razloga što je zloupotrijebio položaj, prekoračio ovlašćenja i nesavjesno se odnosio prema imovini Zavoda.

„Izrečena disciplinska mjera nije postigla svrhu, jer se Vojinović do 19. maja nalazio u tom stanu, iako mu je 14. maja Komisja za obilzak nepokretnosti predočile da do navedenog datuma isti oslobodi“, saopštila je Vujošević.

Ona je kazala da je očigledno da je Vojinović za vrijeme prethodne vlasti i uprave Zavoda, još kada je na njegovom čelu bio „bračni par Jelić“, protivpravno uživao niz pogodnosti na račun građana i države Crne Gore.

„Svakim danom u Crnoj Gori potvrđujemo da je namirivanje ličnih potreba funkcionera bivše vlasti imalo prednost u odnosu na zakonito, profesionalno i efikasno postupanje inistutucija u kojima su bili zaposleni“, kazala je Vujošević.

Prema njenim riječima, pogubna politika Demokratske partije socijalista (DPS) i njihovih koalicionih partnera, koja ih je postavljala i održavala na pozicijama moći, imala je primat u odnosu na zakone Crne Gore i služila je za sticanje privilegija i zadovoljavanje ličnih potreba odabranih pojedinaca.

„Vojinović je nastavio da protivpravno uživa pogodnosti stana u vlasništvu Zavoda i države i za vrijeme trajanja mandata Sulja Mustafića, koji se prema istom, kao imovini Zavoda, nije odnosio s pažnjom dobrog domaćina, čime je omogućio njegovo dalje nezakonito korišćenje“, navela je Vujošević.

Ona je dodala da se promjenom vlasti efikasno otkrivaju i sprječavaju sva protivpravna djelovanja koja za cilj imaju urušavanje zakona i institucija Crne Gore.

„U narednom periodu nastaviću da vodim odgovornu poslovnu politiku Zavoda ukazajući na sve nezakonitosti koju su Crnu Goru i njene instutucije dovele do ekonomskog i moralnog posrnuća“, zaključila je Vujošević.

Najčitanije

lgbt forum progres, obuka, novinari, mizogini govor

Realizovan trening za novinare u cilju suzbijanja mizoginog govora

Podgorica, (MINA) - Nevladine organizacije (NVO) LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni centar realizovale...