fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrajem jula drugo izdanje Montenegro Beer Fest-a

Krajem jula drugo izdanje Montenegro Beer Fest-a

Beograd, Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Montenegro Beer Fest biće ove godine po drugi put održan na Cetinju od 24. do 26. jula i prema procjenama organizatora nadmašiće kvalitetom programa i izborom izvođača prvi koji je okupio više od 20 hiljada posjetilaca.

Direktor Turističke organizacije Prijestonice Oskar Huter je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na kojem je promovisan Montenegro Beer Fest, kazao je da manifestacije tog tipa imaju veliki uticaj na destinaciju u kojoj se održavaju.

„Ne treba posebno obrazlagati da što manifestacija ima širi opseg i značaj, veći procenat regionalnog učešća i uključenost regionalno poznatih ličnosti, to je i zainteresovanost medija za nju veća, a time je veća i promocija destinacije, ali i njene kulture i običaja, ekonomije i privrede“, rekao je Huter na koferenciji za novinare.

On je, kako je saopšteno iz Prijestonice, podsjetio da je prvi Montenegro Beeer Fest privukao veliki broj posjetilaca svih dobi iz cijelog regiona i time postavio Cetinje na mapu festivala koji se ne smiju propustiti.

„Sklon sam da prognoziram da ćemo krajem jula ove godine biti svjedoci posjećenijeg i još uspješnijeg Montenegro Beer Festa nego što je bio prvi. Mada, da bude i na nivou prošlogodišnjeg nećemo se buniti“, poručio je Huter.

Koproducent festivala Dejan Grastić iz Beogradske kulturne mreže kazao je da je festivalski turizam u ekspanziji u svijetu, jer stvara atipična iskustva koja su veoma važna prilikom donošenja odluka o putovanjima.

Prema njegovim riječima, manifestacioni turizam prepoznat je od Prijestonice Cetinje i Vlade, navodeći da sva istraživanja govore da se svaki EUR uložen u manifestacije trostruko vraća destinaciji u kojoj se dešava.

Grastić je saopštio da je drugo izdanje festivala ključno i da će ove godine beogradsko izdanje festivala postati punoljetno.

Montenegro Beer Fest organizuje se pod pokroviteljstvom Vlade i Prijestonice Cetinje. Producenti festivala su MNEvent I Beogradska kulturna mreža.

Najčitanije