fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKontrola optužnice u predmetu Plantaže odložena za 26. april

Kontrola optužnice u predmetu Plantaže odložena za 26. april

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kontrola optužnice u predmetu Plantaže, koja je danas bila zakazana u podgoričkom Višem sudu, odložena je za 26. april, potvrdila je Vijestima samostalna savjetnica za odnose sa javnošću, Marija Raković.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Veselina Vukotića, Đorđija Rajkovića, Seada Šahmana, Duška Perovića, Boža Mihailovića i Verice Maraš, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Oni se sumnjiče da su od 24. decembra 2019. do 23. aprila 2020. godine u Podgorici, kao odgovorne osobe u oštećenom preduzeću Plantaže, zloupotrijebili svoj položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i nijesu vršili svoju dužnost, pa su tako firmi OMP-Engineering pribavili protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 40 hiljada EUR, a Plantažama nanijeli imovinsku štetu.

SDT je u avgustu prošle godine proširilo istragu tokom koje je uhapšena bivša izvršna direktorica, Verica Maraš, zbog sumnje da je Plantažama napravila štetu od oko pet miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije