fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKonstituisan CEO Forum

Konstituisan CEO Forum

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski i strani top menadžeri su u Podgorici konstituisali CEO Forum, koji sastavom, znanjem i iskustvom može pomoći donosiocima odluka i ekonomskom napretku, saopšteno je iz Asocijacije menadžera (AMM).

Prvi Forum formiran je 2014. godine kao savjetodavno i strateško tijelo Asocijacije menadžera Crne Gore, sa ciljem da okupi najeminentnije domaće i strane top menadžere.

“Preuzimajući funkciju predsjednika, Nebojša Šćekić se zahvalio Asocijaciji menadžera i izvršnom odboru na ukazanom povjerenju i prilici da predsjedava jednim ovako značajnim tijelom”, navodi se u saopštenju.

Ono okuplja ljude koji upravljaju kompanijama čiji broj zaposlenih i ostvareni prihodi utiču na crnogorsku ekonomiju, a iza kojih stoje izuzetna karijera, reference, znanje i rezultati.

Šćekić je kazao da takav sastav može kvalitetno doprinijeti ne samo razvoju i ostvarenju strateških ciljeva Asocijacije kao krovne liderske i menadžment organizacije, nego i donosiocima odluka u kreiranju politika koje se tiču daljeg razvoja korporativnog upravljanja i ekonomije.

Obraćajući se članovima CEO Foruma, predsjednik AMM-a Budimir Raičković je uputio čestitke u ime članstva AMM-a i istakao očekivanje da će sastav za koji se odlučilo predsjedništvo AMM-a dati puni doprinos otvaranju značajnih tema kada je privredni i društveni život Crne Gore u pitanju, a posebno pitanja kao što su profesionalizacija i upravljanje, ne samo u privatnim nego i državnim i lokalnim preduzećima.

“Naš biznis ambijent je opterećen nizom otvorenih pitanja i neizvijesnosti, tako da očekuje da CEO Forum djeluje u pravcu davanja sugestija i mišljenja koja bi imala uticaj na kreiranje boljeg ambijenta i ekonomskih kretanja u našoj državi”, rekao je Raičković.

Pored Šćekića, izvršnog direktora Sava osiguranja, članovi CEO Foruma su glavni izvršni direktori Erste banke, Aleksa Lukić i Addiko banke, Christoph Schön, zatim izvršna direktorica Nelt Grupe za tržišta Crne Gore i Albanije, Ljilja Pižurica, kao i generalni direktor One Crna Gora Branko Mitrović.

Članovi CEO Foruma su i izvršni direktori Jugopetrola Vasilis Panagopoulos, Crnogorskog Telekoma Stjepan Udovičić, Šimšić-Montmilka Milutin Đuranović i Mtel-a Tatjana Mandić.

CEO Forum broji ukupno 16 članova. Pored navedenih članovi po funkciji su i predsjednik AMM-a Budimir Raičković, zamjenik predsjednika Zoran Savić, predsjednik Skupštine Slavoljub Popadić, potpredsjednica AMM-a Marijana Kadić Bojanić, potpredsjednici Vinko Nikić i Radovan Radulović i generalni sekretar CEO Foruma Anđela Radosavović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije