fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKoncesije nijesu u nadležnosti Aerodroma Crne Gore

Koncesije nijesu u nadležnosti Aerodroma Crne Gore

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Odluka o eventualnom davanju crnogorskih aerodroma pod koncesiju nije u nadležnosti kompanije Aerodromi Crne Gore, saopštio je njen direktor Goran Jandreoski i dodao da će zastupati interese države.

On je, na sastanku sa predstavnicima Bokeškog foruma Andrijom Petkovićem, Igorom Radoševićem i Vedranom Božinovićem, objasnio da rješavanje imovinsko pravnih odnosa, kao i odluka o eventualnoj koncesiji nijesu u njegovoj, niti nadležnosti kompanije.

“Upoznat sam sa svim sporovima vezanim za zemljište, ali da Aerodromi nijesu odgovorni za to. Kada su koncesije u pitanju, zastupaću interese države, koja će odlučiti u kom smjeru će Aerodromi da se razvijaju”, poručio je Jandreoski.

On je dodao da je sa predstavnicima Bokeškog foruma razgovarao koncesijama, zapošljavanju lokalnog stanovništva, imovinsko-pravnim sporovima i sponzorstvu lokalnog košarkaškog kluba.

Jandreoski je objasnio i da je kompanija odlučila da sponzorstvima ne zadovoljava interese pojedinaca, već da su spremni da, ako bude trebalo, sponzorišu državne timove ili Olimpijski komitet.

On je predstavnicima Bokeškog foruma predložio da zajednički realizuju neke infrastrukturne projekte na tivatskom aerodromu, pošume neki predio, naprave park, pristupni put ili obezbijede autobus koji bi saobraćao od aerodroma do grada.

“Tim povodom i sjutra nastavljamo sastanak u Tivtu”, rekao je Jandreoski.

Petković je saopštio da su koncesija i neriješeni imovinsko-pravni odnosi pitanja koja muče građane Tivta, navodeći da su za njih od veoma važnog značaja buduće investicije koje Aerodromi Crne Gore planiraju kako bi poboljšali život lokalne zajednice.

“Vjerujem da smo danas uspjeli da, na obostrano zadovoljstvo, riješimo određene nesporazume i da je sve ovo dobra polazna osnova za buduće akcije”, rekao je Petković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu