fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKnežević: Nijesu oštećeni ni Opština Budva ni manjinski akcionari

Knežević: Nijesu oštećeni ni Opština Budva ni manjinski akcionari

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević saopštio je da mu je drago što je otvorena istraga u slučaju Jadranski sajam i poručio da nijesu oštećeni ni Opština Budva, ni manjinski akcionari.

“To je parcela koju sada kontrolišu Milo Đukanović, Brano Gvozdenović i njegovi sin i drago mi je što će jedan epilog reketretiranja stranih investitora doći na dnevni red. Trebao je da se gradi kompleks, ali su Đukanović i Gvozdenović to prebacili na lažne firme u inostranstvu”, naveo je Knežević odgovarajući na navode Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Iz SDT su danas saopštili da su podnijeli krivičnu prijavu protiv Kneževića, zbog sumnje da je zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju oštetio Jadranski sajam za oko 20 miliona EUR.

Knežević je, komentarišući informaciju da je protiv vozača Atlas grupe obustavljena istraga za navodno pranje novca, kazao da se to desilo ranije, ali da je tu informaciju SDT skrivao od javnosti.

“Pare su mijenjane za Demokratsku partiju socijalista (DPS), a glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je od mene tražio da priznam da su pare mijenjane za Demokratski front (DF), a da on neće preduzimati mjere protiv mene i Atlas grupe”, saopštio je Knežević.

On je dodao da je sada panika među određenim strukturama u državi, jer bi uskoro trebao da se vrati u Crnu Goru.

“Plaše se mog dolaska u Crnu Goru. Moji advokati su podnijeli zahtjev da mi se ukine lokalna potjernica i da dođem u Crnu Goru i svjedočim. Nadam se da će do mog dolaska biti formirana vlast i da će ljudi koji su bili produžena ruka prošlog režima otići sa funkcija, tako da je sigurno sada panika među njima, jer oni ne mogu da dokažu ništa, pa izmišljaju stvari preko lažnih svjedoka, pokušavajući da me optuže, što je u ostalom i Interpol potvrdio”, poručio je Knežević.

Prema njegovim riječima SDT sada ne pominje e-komerc.

“Pokušava se prekriti velika pljačka iz e-komerca, gdje su oko 70 miliona SDT i Centralna banka (CBCG) opljačkali. Više se ne pominju krivične prijave za e-komerc i niko se njime ne bavi, a zbog toga je uništena banka, banka koja je imala najrazvijeniji sistem e-komerca na Balkanu i koja bi u eri pandemije mogao da bude veliki prihod za Crnu Goru, čak veći od turizma“, zaključio je Knežević.
(kraj) jlb/nar

Najčitanije