fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKatić: Opština Herceg Novi se zalaže za rješavanje problema Instituta

Katić: Opština Herceg Novi se zalaže za rješavanje problema Instituta

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Opština Herceg Novi apsolutno i bezrezervno podržava radnike Instituta „Simo Milošević“ u cilju ostvarenja i zaštite njihovih prava, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave, Stevan Katić i dodao da ima uvjerenje da će im danas biti uplaćena sredstva.

„Kao građanin i kao predsjednik hercegnovske Opštine, upućujem radnicima Instituta riječi podrške u borbi koju sada vode. Opština Herceg Novi je uključena u rješavanje problema Instituta, insistira na očuvanju te ustanove i zaštiti prava brojnih radnika”, rekao je Katić.

On je kazao da taj stav nema alternativu, a njegovo obećanje zaposlenima je da će svim zakonskim sredstvima i mogućnostima uticati na regulisanje stanja u Institutu, kako u pogledu funkcionisanja te renomirane ustanove, tako i u pogledu zaštite radničkih prava.

“Opština Herceg Novi na dnevnom nivou komunicira sa predstavnicima Vlade i ministarstava kada je u pitanju isplata obaveza prema Fondu zdravstva. Stiglo je uvjerenje da će sredstva biti uplaćena danas, kako bi radnicima bile isplaćene zaostale zarade”, saopštio je Katić.

On je naveo da je lokalna uprava od samog starta uključena u projekat rekonstrukcije bazena Instituta Igalo.

“Osim toga, Opština se zalaže za rješavanje pitanja škole u Igalu na lokaciji koja se nalazi u vlasništvu Instituta, što bi za ovu ustanovu bilo povoljno rješenje jer podrazumijeva isplatu značajnih sredstava po osnovu otkupa zemljišta”, dodao je Katić.

Takođe, Opština posreduje u rješavanju problema sa Jugobankom u stečaju i po tom osnovu je u stalnom kontaktu sa menadžmentom Instituta i Ministarstvom ekonomskog razvoja.

“Opština Herceg Novi će i u narednom periodu biti maksimalno uključena u rješavanje svih pitanja u vezi sa Institutom. Sljedeći korak koji planiramo je iniciranje formiranja radne grupe koja bi se na dnevnom nivou, ozbiljno i temeljno bavila rješavanjem problema u vezi sa potraživanjem prema Jugobanci, a činili bi je predstavnici Vlade, menadžmenta Instituta i Opštine”, najavio je Katić.

Zadatak te radne grupe bi, kako je precizirao, bio da detaljno sagleda situaciju i predloži modele za rješavanje tog višedecenijskog pitanja koje opterećuje poslovanje jednog od najvažnijih privrednih subjekata u toj opštini.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije