fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKasalicu vraćaju na mjesto državne sekretarke

Kasalicu vraćaju na mjesto državne sekretarke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekonomistkinja Mila Kasalica biće danas izabrana za državnu sekretarku u Ministarstvu finansija, saznaje Pobjeda u Vladi.

Nju je na to mjesto predložio ministar finansija Aleksandar Damjanović, dok odluku o imenovanju treba da potvrdi Vlada na današnjoj sjednici. Kasalici će to biti drugi mandat na dužnosti državne sekretarke u tom resoru, budući da je tu funkciju obavljala i za vrijeme bivšeg ministra Milojka Spajića.

Nju je Vlada Zdravka Krivokapića imenovala za državnu sekretarku 11. februara prošle godine, a na toj poziciji se zadržala do 30. jula, kada je Spajić tražio da bude smijenjena, prenosi Pobjeda.

Spajić nikad nije javno obrazložio razloge smjene Kasalice, dok je ona podnijela tužbu Upravnom sudu, tražeći da bude vraćena na radno mjesto. U tužbi je istakla da je ključni razlog za razrješenje bio taj da stručnim, odgovornim, poštenim i posvećenim profesionalcima nema mjesta u okruženju bivše izvršne vlasti.

Krajem prošle godine u državno tužilaštvo je stigla anonimna krivična prijava protiv Kasalice, u kojoj je optužena da je od 10. do 30. jula prošle godine u prostorijama Ministarstva finansija stavila na uvid službene podatke i dokumenta direktorici MANS-a Vanji Ćalović.

Osim Kasalice, Damjanović ima pravo da izabere još dva državna sekretara koji će mu pomagati u radu. To mu je omogućeno izmjenama Zakona o državnoj upravi, koje je Skupština usvojila u utorak, a kojima se umjesto dva, dozvoljava imenovanje tri državna sekretara po resoru.

Očekuje se da će drugi državni sekretar Ministarstva finansija biti izabran na sjednici Vlade narednog četvrtka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije