fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzabrani najuspješniji menadžeri i preduzetnici

Izabrani najuspješniji menadžeri i preduzetnici

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Upravni odbor Asocijacije menadžera (AMM) je na predlog predsjedništva, koje je razmotrilo 52 prihvaćene nominacije, donio odluku da najprestižniju crnogorsku poslovnu nagradu dodijeli u sedam kategorija, kao i jedno specijalno priznanje u oblasti digitalne transformacije.

„Vlada odnosno Ministarstvo ekonomskog razvoja je pokrovitelj izbora, a učešće u predlaganju kandidata su uzele poslovne organizacije i kompanije, između ostalih Privredna komora (PKCG), Savjet stranih investitora (SSICG) i Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore“, saopštili su iz AMM-a.

Oni su kazali da je prošla bila godina najvećih zdravstvenih, ali i poslovnih izazova, i da kompletna privreda zaslužuje priznanje, a posebno kompanije i njihovi lideri koji su iskazali visok stepen filantropije i očuvali, a neki i povećali, broj radnih mjesta.

„Kompanije na čijem su čelu izabrane laureatkinje i laureati, u prošloj godini su ostvarili blizu 96,5 miliona EUR ukupnog prihoda, 3,2 miliona EUR neto dobiti, blizu 9,4 miliona investicija i imali oko hiljadu zaposlenih“, precizirali su iz AMM.

Posebno je, kako su naveli, značajno istaći da su usmjerili značajan iznos finansijskih sredstava ka humanitarnim aktivnostima, uz naglašeno društveno odgovorno poslovanje i aktivizam.

Upravni odbor AMM-a je donio odluku da dodijeli po četiri nagrade ženama i muškarcima.

Za naj menadžerku u malim preduzećima izabrana je izvršna direktorica TV Vijesti i Daily Pressa Marijana Kadić Bojanić.

Za naj menadžerka u mikro preduzećima izabrana je izvršna direktorica podgoričke firme Alicorn Sanja Gardašević.

Izvršna direktorica Agrarije Tijana Milačić nagrađena je u kategoriji mlada menadžerka godine, dok je izvršna direktorica u oblasti korporativnog upravljanja u Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB), Branislava Maja Vukčević, izabrana za naj menadžerku u oblasti korporativnog upravljanja.

Izvršni direktor Meat Group Cetinje, Marko Vujović, izabran je za naj menadžera u mikro preduzećima, izvršni direktor Imlek Boke Kotor, Ranko Vukasović, za naj menadžera u srednjim preduzećima, dok je izvršni direktor Coca Cola Hellenic Crna Gora, Nikola Tripković, dobitnik ravnopravne nagrada u kategoriji naj menadžer u srednjim preduzećima.

Preduzetnik godine je izvršni direktor i osnivač podgoričkog preduzeća Panevivo, Aleksandar Tomović.

Kompanija godine za trening i edukaciju menadžera je Career team Podgorica a Gi Group Company.

Specijalno priznanje Digitalni lider za prošlu godinu dodijeljeno je CKB-u.

Iz AMM su kazali da je centralna svečanost dodjele nagrada planirana za 6. jul u hotelu Hilton, ukoliko to zdravstvene okolnosti dozvole.
(kraj) jlb

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...