fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzabrani laureati za nagradu PKCG

Izabrani laureati za nagradu PKCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hotelska grupa Budvanska rivijera i Mesna industrija „Goranović“ laureati su za nagradu Privredne komore (PKCG) za prošlu godinu za uspješno poslovanje, a Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) za društvenu odgovornost.

Laureat nagrade za inovativnost je kompanija M:tel, a za unapređenje menadžmenta predsjednik Odbora direktora kompanije Voli Trade, Dragan Bokan.

Odluku o laureatima donio je Odbor za dodjelu nagrada PKCG na elektronskoj sjednici, a na osnovu konkursa koji je bio otvoren do 16. marta.

Iz PKCG su podsjetili da je Budvanska rivijera najveća hotelska grupa u Crnoj Gori, u čijem sastavu posłuju hoteli Mogren i Aleksandar, resort Slovenska plaža, kao i hoteli Palas i Castellastva u Petrovcu, sa ukupno 1,66 hiljada smještajnih jedinica.

„Brendiranjem turističkog proizvoda Budvanska rivijera je uspjela da se dobro pozicionira na turističkoj mapi Evrope, doprinoseći atraktivnosti naše turističke destinacije i otvaranju novih tržišta. Kontinuirano investiraju u podizanje kvaliteta usługe, što za rezultat ima rast zadovoljstva sve zahtjevnijih gostiju“, naveli su iz PKCG.

Oni su dodali da objekti Budvanske rivijere pružaju najrazličitije usluge odmora, rekreacije, zabave i opuštanja, a svi su prepoznatljiviji i u kongresnom turizmu.

„Odnos prema okolini i poslovanje u skladu sa trendovima održivog razvoja veoma su važni za Budvansku rivijeru, a velika pažnja se posvećuje očuvanju i afirmaciji kulturno istorijskih vrijednosti. To je jedna od rijetkih crnogorskih kompanija potpisnica Globalnog etičkog kodeksa za turizam, povelje koju je ustanovila Svjetska turistička organizacija“, rekli su iz PKCG.

Oni su podsjetili da je kompanija dobitnica brojnih domaćih i međunarodnih nagrada, među kojima i priznanja turoperatora na osnovu ocjena gostiju.

Mesna industrija „Goranović” iz Nikšića, kako su naveli iz PKCG, posluje od 1986. godine, a u početku se bavila otkupom i prodajom svježeg konzumnog mesa. U njenom vlasništvu danas su dvije fabrike, za proizvodnju suvomesnatih proizvoda i mesnih prerađevina, te savremena klanica za proizvodnju i prodaju svježeg konzumnog mesa, koje su 2017. godine dobile odobrenje Evropske komisije za poljoprivredu i bezbjednost hrane za izvoz proizvoda u EU.

Kompanija posluje u skladu sa najpriznatijim svjetskim sistemima i standardima HACCP, ISO 9001/2015 i ISO 22000/2005. Proizvodnju realizuje po najsavremnijim tehnološkim procesima i zapošljava stručne ljudi iz različitih oblasti.

Mesna industrija „Goranović“ je izvozno orijentisana, tako da svake godine bilježi značajan rast izvoznih aktivnosti. U prošloj godini, od ukupne proizvodnje prerađevina od mesa na izvoz se odnosilo 31,92 odsto, a cilj je da u narednim godinama čini 50 odsto ukupne proizvodnje.

„Kompanija je u posljednje tri godine investirala preko šest miliona EUR, prije svega u fabriku za proizvodnju trajnih proizvoda od mesa, čime je postala jedna od najvećih u ovoj djelatnosti“, saopštili su iz PKCG.

Oni su kazali da je CEDIS, čija je osnovna djelatnost pouzdana i kvalitetna distribucija električne energije, a misija stalno ulaganje u mrežu i objekte i kontinuiran rad na unapređenju servisa, usvojio društveno odgovorno poslovanje kao zlatni standard.

„Strateški pristup toj oblasti, ali i činjenica da se društveno odgovorno poslovanje u CEDIS-u tretira kao investicija, a ne kao trošak, omogućili su od osnivanja kompanije, 2016. godine, realizaciju preko 150 projekata u vijednosti od oko 550 hiljada EUR, u oblasti obrazovanja, kulture, zdravstva, sporta, socijalne, dječije i zaštite životne sredine, a pružili su podršku i pojedincima, klubovima, savezima i nevladinim organizacijama“, navodi se u saopštenju.

CEDIS je prošle godine realizovao 61 aktivnost iz oblasti društveno odgovornog poslovanja, u šta je uloženo više od 183 hiljade EUR.

Kompanija M:tel je, prema riječima predstavnika PKCG, za 13 godina rada u Crnoj Gori prepoznata po kvalitetu usluga i inovativnosti na tržištu telekomunikacija.

„Više od 500 zaposlenih, koji su glavna vrijednost i snaga kompanije, posvećenim radom i idejama uspjeli su da početkom prošle godine M:tel postave na lidersku poziciju operatora mobilne telefonije, kablovske televizije, te u uvođenju digitalnih servisa“, rekli su iz PKCG.

Oni su dodali da je ta kompanija prošle godine realizovala projekte M:tel Digitalna fabrika, Startup Activator, Telemedicina, Elektronski protokol, Agro-meteo servis, SmartHome, Move, HbbTV i m:PAY, kojim su, između ostalog, ponudili inovativna rješenja za javni sektor, start up-ove, poljoprivredu, digitalnu transformaciju zdravstva, te niz povoljnosti za individualne korisnike.

Iz PKCG su saopštili da je predsjednik Odbora direktora kompanije Voli Trade, Dragan Bokan, jedan od najuspješnijih crnogorskih privrednika.

„Njegova vizija i pravi odgovori na sve poslovne izazove rezultirali su razvojnim putem od male prodavnice u Podgorici do nacionalnog lanca marketa, dobro razvijene distribucije i logistike, logističko-otkupnog centra i sopstvene prozvodnje, predstavlja poslovnu strategiju kompanije koja posluje u skladu sa savremenim svjetskim tokovima, razvijajući se na zdravim osnovama i poslujući na transparentan način“, naveli su iz PKCG.

Iz PKCG su objasnili i da će svečano uručivanje nagrada koje se tradicionalno organizuje 21. aprila na Dan Komore, zbog epidemije koronavirusa, biti naknadno održano.

Najčitanije