fbpx
NaslovnicaMINA BusinessItalija će ostati posvećen partner Crnoj Gori

Italija će ostati posvećen partner Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Italija će ostati posvećen partner Crnoj Gori, kroz jačanje međuinstitucionalne saradnje i doprinos jačanju administrativnih kapaciteta u oblasti javnih prihoda, ocijenili su vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović i italijanski ambasador u Podgorici, Luca Zelioli.

Iz Uprave je saopšteno da je sastanak bio prilika da Damjanović predstavi djelokrug rada Uprave prihoda i carina koja je izmjenom Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave dobila nadležnost nad upravljanjem najznačajnijim dijelom javnih prihoda.

„Uprava kao takva zaslužuje posebno mjesto u sistemu državne uprave, ali ima i ogromnu odgovornost za efikasnost ostvarivanja naplate prihoda, što je preduslov za održivost javnih finansija i državnog budžeta“, navodi se u saopštenju.

Zelioli je kazao da je spreman za uspostavljanje saradnje između nadležnih službi Italije i Crne Gore, posebno u cilju borbe protiv privrednog i finansijskog kriminala, a imajući u vidu dugogodišnju tradiciju institucionalnog razvoja Italije u toj oblasti.

Najčitanije

Pezer i Obradović najbolji u Draževini

Podgorica, (MINA) – Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mesud Pezer i Anđela Obradović iz Srbije,...