fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIsplata pomoći ili nastavak protesta

Isplata pomoći ili nastavak protesta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Autobuski prevoznici protestovali su u srijedu u Podgorici, nezadovoljni jer im ministarstva ekonomskog razvoja i kapitalnih investicija nijesu isplatili pomoć.

Predstavnik NVO Klaster prevoznici Crne Gore, Davor Dokić, dao je rok ministarstvima do naredne sedmice i najavio radikalnije proteste autobuskih prevoznika, jer nijesu zadovoljni odgovorom koji su dobili od ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića, piše Dan.

Kako je dodao, nastaviće proteste sve dok im se ne isplate još dvije rate bespovratne pomoći koje su im obećane do kraja godine.

“Mi smo od Spajića dobili odgovor sa kojim nijesmo zadovoljni. Spajić je rekao da nam je dao jednu pomoć 500 EUR po voznoj jedinici, što je budžet koštalo 427 hiljada EUR, međutim, nije bio takav dogovor na sastanku. Tada je obećano da će preko ministarstva ekonomskog razvoja i kapitalnih investicija biti još dvije pomoći, koje će biti isplaćene do kraja godine, a da se za sledeće tri dogovorimo, što će zavisiti od punjenja budžeta”, rekao je Dokić.

On je podsjeto da je Spajić rekao u avgustu da je rekordno punjenje budžeta i da je ostvario suficit od 41 milion.

“Smatram da je korektno da ispuni dio obećanja što je dao, a pošto nije ispunio mi nastavljamo proteste do ispunjenja naših zahtjeva i njegovih obećanja”, poručio je Dokić.

Dokić je dodao da su vanlinijski prevoznici ostali bez prava povraćaja dijela akciza na gorivo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije