fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticije najefikasniji put prevazilaženja krize

Investicije najefikasniji put prevazilaženja krize

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Razvoj i investicije su najpametniji i najefikasniji put prevazilaženja svake krize, garancija ostvarenja višeg društvenog standarda i kvaliteta života građana, saopštio je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović i dodao da je iskustvo Herceg Novog očigledna potvrda toga.

On je, čestitajući Dan Opštine Herceg Novi, kazao da je taj grad realizacijom projekta Portonovi postao destinacija visokog turizma, prepoznat na turističko-nautičkoj mapi Mediterana, Evrope i svijeta.

„Projekti poput ovog garantuju nova zapošljavanja na kvalitetnijim radnim mjestima i podižu standard u poslovanju, što naše privredne subjekte čini konkurentnijim na globalnom turističkom tržištu“, naveo je Đukanović.

On je poručio da država i lokalna uprava imaju posebnu odgovornost da nastave da unapređuju ambijent za nove razvojne iskorake, prije svega kroz dalju realizaciju krupnih investicionih projekata u oblasti infrastrukture i turizma, proizvodnji zdrave hrane i energije iz obnovljivih izvora, što će dodatno osnažiti poziciju Crne Gore kao dostupne i sigurne investicione destinacije.

„Uvjeren sam da ostvareni rezultati predstavljaju podsticaj za dalji stabilan i dinamičan razvoj Herceg Novog na temeljima tradicionalne mediteranske kulturne matrice po kojoj je prepoznat u svojoj dugoj istoriji kao neodvojivi dio evropske civilizacijske baštine“, kazao je Đukanović.

On je čestitku povodom 28. oktobra – Dana Opštine Herceg Novi uputio predsjedniku te lokalne samouprave Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Ivanu Otoviću, odbornicima, građanima Herceg Novog i učesnicima svečane sjednice, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije