fbpx
NaslovnicaMINA BusinessImovina stvarana 27 godina i ulazi u stečajnu masu

Imovina stvarana 27 godina i ulazi u stečajnu masu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Angažovani u Montenegro Airlinesu u stečaju saopštili su da je imovina, koju izvršni direktor Aerodroma Goran Jandreoski predlaže da presele, stvarana 27 godina, i da ulazi u stečajnu masu iz koje bi bivši radnici trebalo da naplate zaostala potraživanja.

Angažovani radnici MA u stečaju su reagovali na informaciju da je Jandreoski jednostrano raskinuo ugovore sa MA o zakupu zamljišta na kojem se nalaze hangar i kancelarije bivše nacionalne avio-kompanije i naložio stečajnoj upravi da u roku od 30 dana oslobodi te objekte.

Kako je jutros prenijela Pobjeda, riječ je o ugovorima potpisanim 29. decembra 2008. godine na neodređeno vrijeme.

„Da li znate da je imovina koju nam predlažete da istopimo ili preselimo stvarana 27 godina i da ulazi u stečajnu masu iz koje bi bivši radnici MA trebalo da naplate svoja zaostala potraživanja, a to su, sedam mjesečnih zarada i nepovezani radni staž od oktobra 2017. godine do uvođenja stečaja“, naveli su angažovani radnici u obraćanju Jandreoskom.

Oni su dodali da moraju konstatovati da su bili srećni što je na čelo Aerodroma Crne Gore došla kompetentna osoba iz avio-industrije.

„Zbog ovog vašeg poteza sada osjećamo razočarenje i možemo konstatovati da je jedini uspjeh koji ste ostvarili nakon pola godine bilo organizovanje simpozijuma na Bledu u Sloveniji“, navodi se u saopštenju.

Angažovani radnici su u vezi sa jednostranim raskidom ugovora o zakupu zemljišta između MA i Aerodroma i zahtjevom da u roku od 30 dana zemljište oslobode od lica i stvari, pitali Jandreoskog da li predlaže da hangar, avione, alate, materijale i ostalu opremu istope kao staro gvožđe ili presele na neku drugu lokaciju.

„Možda imate savjet gdje“, pitali su angažovani radnici MA u stečaju.

Oni su Jandeoskog pitali da li je njegova izjava uslijedila nakon njihove javne prozivke državnog sekretara Zorana Radunovića da je u konfliktu interesa.

„Sada je već opšte poznato da je Radunović 2014. godine, dok je bio direktor predstavništva MA u Beču, tamo osnovao firmu Aerotransport Executive Agency GmbH, koju je registrovao na adresi stana za koju mu je stanarinu plaćao upravo MA. Sada tu firmu vodi njegova nevjenčana supruga, Jelena Šćepović, a on je kao javni funkcioner nije prijavio u imovinskom kartonu“, navodi se u saopštenju.

Takođe, Radunović je, kako tvrde, 2008. godne, dok je još bio jedan od direktora u MA, u Crnoj Gori osnovao i firmu Transport Executive Agency Montenegro Aero Team Podgorica, na koju je nakon posljednje izmjene u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) 14. januara ove godine njegov sin Miho Radunović upisan kao izvršni direktor, ovlašćeni zastupnik i osnivač.

„Firma u Crnoj Gori se, prema javno dostupnim podacima, bavi prevozom putnika u vazdušnom saobraćaju, prodajom karata za vazdušni saobraćaj i pružanjem zemaljskih usluga na tivatskom i podgoričkom aerodromu“, dodaje se u saopštenju.

Angažovani radnici su naveli da su interesantni javni podaci da je ta firma u periodu od 2014. do prošle godine imala poslovne prihode od 3,31 milion EUR, kao i da joj je u samo jednoj godini u tom periodu iz budžeta isplaćeno 43,6 hiljada EUR, a u drugoj godini joj je Skupština CG iz sredstava rezervi isplatila 50,2 hiljade EUR.

„Ta ista firma je bila projektant helidroma u okviru kompleksa Porto Montenegro. Moramo napomenuti i zanimljiv podatak da su sve te prihode i rezultate ostvarila jedan ili dva zaposlena, koliko ih ta firma broji“, zaključuje se u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije