fbpx
NaslovnicaMINA BusinessImovina Dedića na prodaju za 400 hiljada EUR

Imovina Dedića na prodaju za 400 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stečajna uprava Maestral inženjeringa iz Budve četvrti put je oglasila prodaju stambenih prostora i garaže u zgradi u Bečićima, kao i udjela te kompanije u firmi Mediteran kapital, po početnoj cijeni od 400 hiljada EUR.

Ta cijena po kojoj se prodaju ovog puta dva stana, pet garaža i udio u drugoj firmi je 222 hiljade EUR, odnosno trećinu manja nego u februaru, piše Dan.

Maestral inženjering je u vlasništvu biznismena Blaža Dedića.

U zgradi u Bečićima prodaju se dva stana i četiri garažna mjesta, kao i još jedno garažno mjesto na drugoj parceli po cijeni od ukupno 143 hiljade EUR. Dva stana se daju za 670 EUR po kvadratu, dok se udio od 22 odsto u vlasništvu firme Mediteran kapital prodaje po cijeni od 258,7 hiljada EUR.

Na prethodnom oglasu 22 odsto akcija se prodavalo za 431 hiljadu EUR. Firmu Mediteran kapital je prije tri godine Dedić osnovao sa Vanjom Čavor, koja ima 78 odsto udjela.

Firma Mediteran kapital ima stalnu imovinu vrijednu 5,4 miliona, dok je na kraju 2018. godine bila u minusu od 100 hiljada EUR, prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata i Poreske uprave. Finansijske iskaze za prošlu godinu nijesu predavali.

Ponude za imovinu Dedićeve firme mogu se dostavljati Privrednom sudu do 8. juna, dok je otvaranje ponuda zakazano za dan kasnije. U Maestral inženjering stečaj je uveden krajem septembra prošle godine, a ta firma je bila u blokadi 11 godina na iznos od preko devet miliona EUR.

Stečaj je uveden zbog duga od 217 hiljada EUR na zahtjev Poreske uprave.

Firmu Mediteran kapital Dedić je osnovao u momentu kada je njegova druga firma dugovala državi 217 hiljada i bila u blokadi zbog devet miliona duga.

Dedić je bio vlasnik hotela Mediteran preko firme Maestral turs. U tu firmu je uveden stečaj zbog duga od preko deset miliona. Hotel je kupila firma Spenser i hil, čiji je vlasnik bivši košarkaš Nikola Peković.

Najčitanije