fbpx
NaslovnicaMINA BusinessICT Cortex i Glavni grad počeli realizaciju projekta

ICT Cortex i Glavni grad počeli realizaciju projekta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Klaster ICT Cortex u saradnji sa Glavnim gradom počeo je realizaciju projekta koji je finansirala Norveška, kroz projekat StepUp with Cortex, usmjeren na usavršavanje i edukaciju u oblasti poslovnih vještina.

Iz PG Biroa je saopšteno da je pet projekata usmjerenih na povećanje konkurentnosti malih biznisa u Crnoj Gori kroz njihovu transformaciju, među kojima projekat klasera ICT Cortex – StepUp with Cortex, podržala Norveška kroz projekat Norveška za vas – Crna Gora, koji sprovodi UNOPS u partnerstvu sa Kancelarijom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Projekat StepUp with Cortex, koji klaster ICT Cortex realizuje u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica, biće usmjeren na usavršavanje i edukaciju u oblasti poslovnih vještina, kako bi se unaprijedila konkurentnost naših kompanija kroz jačanje vještina zaposlenih u IT kompanijama, članicama klastera.

“Kompanije koje će učestvovati u ovom projektu su Alicorn, Amplitudo, Arhimed, Bild, Codepixel, Codeus, Data Design, DigitalBee, Fleka, Logate, Omnitech i Oykos Development”, navodi se u saopštenju.

Direktorka projektne kancelarije ICT Cortexa, Ferida Mandić, kazala je da će dobijenu donaciju u iznosu od 50 hiljada USD iskoristiti za osnažavanje vještina preko 100 zaposlenih u članicama klastera ICT Cortex.

“Fokus obuka će biti na razvoju znanja i kompetencija iz oblasti poslovne komunikacije, upravljanja projektima, prodaje, finansija i liderstva. Sektor IT-a i sektor malih i srednjih preduzeća čine stub razvoja ekonomije Crne Gore, a Glavni grad smatramo vrlo značajnim partnerom za razvoj poslovnog okruženja i kreiranje inovativnog ekosistema”, saopštila je Mandić.

Direktor CIS-a u Glavnom gradu, Džemal Lekić, kazao je da je taj projekat potvrda da zajedničkim djelovanjem sa ICT klasterom mogu poboljšati poslovni ambijent za IT kompanije na teritoriji Podgorice, gdje se stvaraju uslovi da oni mogu iz našeg grada razvijati inovativne proizvode i plasirati ih na međunarodno tržište.

Projekat Norveška za vas – Crna Gora će podržati subjekte koji pružaju podršku razvoju malih biznisa u saradnji sa opštinama, čime će biti poboljšano poslovanje najmanje 70 malih preduzeća, kroz unapređenje marketinga i pregovaračkih vještina, uvođenje inovativnih pristupa u tehnološki proces, usavršavanje poslovne komunikacije, upravljanja projektima, finansija i liderstva, uvođenje digitalizacije, kao i promociju najboljih praksi za kvalitet, sigurnost i povjerenje u proizvodnju malih biznisa kroz implementaciju relevantnih ISO standarda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije