fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHotel Durmitor će biti od globalne vrijednosti i sadržaja

Hotel Durmitor će biti od globalne vrijednosti i sadržaja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hotel Durmitor na Žabljaku, vrijedan 20 miliona EUR, biće kompleks od globalne vrijednosti i sadržaja, ocijenio je premijer Duško Marković i dodao da će taj grad predstavljati planetarno Crnu Goru kao jednu od najboljih turističkih i investicionih destinacija.

On je danas položio kamen temeljac za hotel Durmitor, za koji je kazao da će biti vrijednost sa kojom se neće samo ponositi Žabljačani, Durmitorci i investitor, već i cijela Crna Gora.

“U pitanju je kompleks i hotel koji će biti globalne vrijednosti i sadržaja. Zato sam ponosan i srećan. Obećali smo da ćemo cijelu Crnu Goru razvijati, da nas globalno kao turističku destinaciju neće predstavljati samo naši potencijali na jugu i centralnom dijelu zemlje, već evo i na sjeveru”, rekao je Marković.

Plan je da u hotelu bude od 80 do 120 zaposlenih. Prioritet pri zapošljavanju imaće građani Žabljaka.

Investitor je kompanija Durmitor Hotel and Villas čiji je osnivač i vlasnik Petros Stathis. Kompanija je osnovana prošle godine, a njen primarni cilj je izgradnja i upravljanje novim hotelom Durmitor.

Marković se zahvalio Stathisu što je Vladine planove da se sjever razvija na kvalitetan način sa najvećim standardima razumio i prihvatio da investira na Žabljaku u takav projekat.

Marković je, kako je objavljeno na Twitter nalogu Vlade, rekao da su se na Žabljaku, u ne tako dalekoj prošlost, teško razumijevale nove inicijative.

“Raduje me da sada takvih rezervi nema i da će Žabljak, ne samo biti jedno kvalitetno mjesto na ponos Crnoj Gori, već da će nas predstavljati planetarno kao jednu od najboljih turističkih destinacija”, naveo je Marković.

Hotel će, kako je dodao, stvoriti nove mogućnosti ne samo za one koji se bave privredom, nego i za pojedince koji će moći na bazi tih potencijala i resursa da pronalaze prilike za sebe.

“Ovdje će biti kvalitetnije obrazovanje, usluga i infrastruktura. Biće sve drugačije kad hotel bude otvoren, podstaćiće da riješimo možda i pitanje starih hotela, ali i novih sa sličnom ponudom. Čestitam, ovo je veliki dan za razvoj Crne Gore, za turizam i turističku ponudu i velika prilika za Žabljak”, poručio je Marković.

Stathisova kompanija, Adriatic properties, dobila je prošle godine od Ministarstva turizma i održivog razvoja urbanističko-tehničke uslove za gradnju luksuznog turističkog naselja na mjestu nekadašnjeg žabljačkog hotela Durmitor.

Nekadašnji kultni hotel Durmitor, simbol centra zimskog turizma, obuhvatao je i 13 drvenih bungalova. Rušenje hotela podijelilo je javnost, jer se smatralo da je hotel trebalo da ostane sačuvan kao kulturno dobro od lokalnog značaja.

Stathis je kupio hotel 2016. godine za 650 hiljada EUR, što je za oko deset puta manje od početne cijene prilikom prvog oglašavanja njegove prodaje.

Novi hotel će, prema ranijim najavama, imati pet zvjezdica, kapaciteta 70 soba sa 150 ležaja, a objedinavaće dva restorana, klub za djecu, unutrašnji i spoljašnji bazen i kongresnu salu i spa centar.

Najčitanije