fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHarasani: regionalnom saradnjom do boljih rezultata

Harasani: regionalnom saradnjom do boljih rezultata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zajedničkom regionalnom saradnjom i uz podršku EU moguće je postizanje boljih rezultata na svim nivoima javne uprave, saopštio je direktor crnogorske Uprave za inspekcijske poslove (UIP), Ilir Harasani.

Iz Uprave je saopšteno da je u okviru projekta Evropska platforma za socijalnu politiku i zapošljavanje (ESAP 2), koju sprovodi Međunarodna organizacija rada (MOR), održan sastanak čelnika iz inspekcija rada regiona.

Sastanku su, pored Harasanija, prisustvovati inspektori rada i ostali saradnici, kao i inspektori rada iz Bosne i Hercegovine i Kosova.

„Cilj projekta je podizanje efikasnosti u svim oblastima kada je riječ o nadležnostima inspekcije rada u zemljama regiona. Jedan od segmenata projekta je i posjeta i analiziranje rada crnogorske Inspekcije rada od dvije susjedne zemlje“, navodi se u saopštenju.

Delegacija inspektora iz regiona prisustvovala je kontrolama iz oblasti zaštite i zdravlja na radu, kao i radnih odnosa i zapošljavanja, nakon čega je uslijedila uporedna razmjena iskustava i znanja, ali i davanje predloga za prevazilaženje problema na terenu.

Iz Uprave su objasnili da posjeta delegacije inspektora rada i predstavnika MOR-a podrazumijeva seriju sastanaka sa važnim institucijama koje se tiču problematika iz sfere socijalne politike i zapošljavanja. U tom pravcu je i održan današnji sastanak u Upravi za inspekcijske poslove, Uniji poslodavaca i Uniji slobodnih sindikata.

Za sjutra je najavljena serija sastanaka i u susjednoj Albaniji, u Tirani, gdje će crnogorski inspektori rada učestvovati na dvodnevnoj konferenciji na temu Zapošljavanje i socijalna politika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pezer i Obradović najbolji u Draževini

Podgorica, (MINA) – Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mesud Pezer i Anđela Obradović iz Srbije,...