fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGradi se kompleks u Čanju vrijedan 77 miliona EUR

Gradi se kompleks u Čanju vrijedan 77 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je objelodanila detalje projekta gradnje ekskluzivnog kompleksa u Čanju, u okviru kojeg će biti otvoreno 241 radno mjesto i čija je vrijednost 77 miliona EUR.

Investitor projekta je kompanija Amma Resort iz Podgorice, čiji je krajnji vlasnik Čelebić grupa biznismena Tomislava Čelebića, pišu Dnevne novine.

Vlada je uvrstila taj projekat u Listu razvojnih i potpuno objelodanila sve podatke vezane za njega, među kojima je i rok u kojem će se projekat isplatiti.

Taj projekat se i ranije pominjao, ali bez detaljnih podataka.

Prema dokumentu Vlade, Amma Resort se u oktobru prijavio na konkurs Ministarstva održivog razvoja i turizma i dostavio biznis plan, revidovani glavni projekat, osnivačka akti i ostalu dokumentaciju od značaja za projekat.

Ministarstvo je obavilo analizu dostavljene dokumentacije u odnosu na kriterijume javnog poziva.

“U dostavljenoj dokumentaciji je, između ostalog, navedeno da je planirana investicija u izgradnju hotelskog kompleksa Amma Resort, po mješovitom modelu poslovanja, sa pet zvjezdica u Čanju. Hotelski kompleks je ukupnog kapaciteta 483 smještajne jedinice, od čega u samom hotelu 241, a u osam luksuznih objekata vila još 242 smještajne jedinice” navodi se u Informaciji.

Predračunska vrijednost kompletne investicije iznosi 77,01 miliona EUR sa porezom na dodatu vrijednost (PDV), od čega investicija u sami hotel iznosi 41,22 miliona.

Namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 241 radno mjesto.

U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac prijave je dostavio korporativnu garanciju izdatu od preduzeća Čelebić, kao osnivača Amma Resorta, u iznosu od 15 miliona EUR u korist Vlade.

“Predmetnom garancijom se garantuje realizacija planirane investicije iz dinamičkog plana investicije, Biznis plana i Revidovanog glavnog projekta”, saopštila je Vlada.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...