fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGrađanima Herceg Novog rješenja o porezu na nepokretnost uvećana 30 odsto

Građanima Herceg Novog rješenja o porezu na nepokretnost uvećana 30 odsto

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Najnovije pokazivanje odnosa koalicione vlasti u Herceg Novom prema građanima su rješenja o porezu na nepokretnost za ovu godinu koja su, bez ikakve prezhodne najave, u odnosu na prethodnu uvećana 30 odsto, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi su kazali da su Novljani poznati kao odgovorni ljudi koji svoje obaveze prema lokalnoj samoupravi izmiruju redovno.

„Koaliciona vlast u Herceg Novom je poznata kao vlast koja donosi odluke bez da o njima obavještava bar predstavnike građana – odbornike i nije previše zainteresovana za uticaj tih odluka na građane“, navodi se u saopštenju.

Iz OO DPS-a su kazali da se rješenja o porezu na nepokretnost za ovu godinu, koja su uvećana 30 odsto, ovih dana uredno uručuju.

„U obrazloženju je navedeno da je došlo do povećanja cijena nekretnina, pa eto, zašto da se ne poveća i porez na nepokretnost. Pored svih ostalih udaraca na standard građana, tome se pridružuje i koaliciona vlast u Herceg Novom. Umjesto da pomogne i olakša život svojim sugrađanima, važnije im je popunjavanje budžeta, jer je potrebno servisirati plate sve većeg broja zaposlenih i funkcionera“, dodaje se u saopštenju.

Iz OO DPS-a su kazali da je najlakše da se međustranački sukobi unutar koalicionog bloka rješavaju na ovakav način.

„Ne znamo dokle će se nastaviti atak koalicione vlasti na standard građana, jer za to ima brojne načine, kao na primjer uvođenje novih zona parkiranja sa normalno većom cijenom. Građani Herceg Novog sve trpe, uredno izmiruju namete i dozvoljavaju da im koaliciona vlast radi šta i kako hoće“, navodi se u saopštenju.

Iz OO DPS-a su poručili da sve ima svoje granice i da „ničija nije do zore gorela“.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pejović i Dabović na SP u krosu

Podgorica, (MINA) - Beograd će u subotu biti domaćin 45. Svjetskog prvenstva u krosu,...