fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGlovo podržava ručno izrađene proizvode iz Crne Gore

Glovo podržava ručno izrađene proizvode iz Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glovo, globalna multikategorijalna platforma za dostavu, najavila je novu mogućnost na aplikaciji namijenjenu podršci malim kreativnim preduzetnicima u ostvarivanju njihovih poslovnih ciljeva.

Iz te kompanije su rekli da kao dio njihove posvećenosti ekološkim, društvenim i upravljačkim principima (ESG), ova inicijativa ima za cilj pružanje pomoći lokalnoj kreativnoj zajednici u Crnoj Gori.

„Uz to, kao dodatan gest podrške, inicijativa podrazumijeva proviziju od nula odsto na sve prodaje ostvarene putem Glovo platforme. To znači da će kreativni preduzetnici u potpunosti moći da iskoristite sve prednosti aplikacije bez ikakvih finansijskih opterećenja“, navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, klikom na opciju Ručno izrađeno u Crnoj Gori dostupnoj na Glovu, korisnici će imati mogućnost da naruče proizvode 100 odsto domaće radinosti, uz brzu isporuku do kućnog praga.

Izvršna direktorica Glova za Crnu Goru, Bojana Radović, pozvala je sve kreativne preduzetnike u Crnoj Gori da se pridruže njihovoj inicijativi i iskoriste ovu jedinstvenu priliku.

„Čvrsto vjerujemo da je važno podržavati zajednicu na različite načine, te u tom pogledu prepoznajemo našu ulogu u podržavanju onih koji mogu iskoristiti našu platformu za rast svog malog biznisa. Uz to, snažno se zalažemo za osnaživanje kreativne ekonomije i podržavanje lokalnog ekosistema, kao i održivog razvoja kroz sve aktivnosti koje sprovodimo“, Radović.

Za početak, u projektu će učestvovati tri kreativna crnogorska brenda, a plan kompanije je da okupi što veći broj domaćih preduzetnika da se uključe i na taj način unaprijede ponudu ručnih radinosti na aplikaciji, podižući je na nivo kakav ova zajednica i zaslužuje.

„Opcija Ručno izrađeno u Crnoj Gori će trajati neodređeno, i kroz nju će svi korisnici moći da otkriju jedinstvene ručno rađene proizvode, ali i da podrže lokalni talenat njihovom kupovinom. U tom smislu, bez obzira na tip kreativnog biznisa i proizvoda, Glovo poziva sve zainteresovane preduzetnike, iz svih devet crnogorskih gradova u kojima je Glovo prisutan, da budu dio njihove kreativne zajednice“, navodi se u saopštenju.

Radović je kazala da su mali biznisi osnova i srž svake prosperitetne ekonomije, a u toj kompaniji razumiju izazove s kojima se suočavaju ovi biznisi, jer su i sami tako počeli.

„Iz tog razloga, sa ponosom predstavljamo naš novi program koji pruža podršku kreativi i umjetničkom radu u promociji njihovih proizvoda i dosezanju šireg kruga potrošača posredstvom naše platforme,” dodala je Radović.

Da bi osigurali maksimalnu vidljivost i izloženost kreativnih preduzetnika korisnicima njihove aplikacije, od danas je njihova ponuda dostupna na početnoj stranici pod nazivom Ručno izrađeno u Crnoj Gori.

„Ukoliko želite da budete dio ove inicijative, više informacija možete dobiti putem e-mail adrese: [email protected]. Pridružite se Glovo misiji promocije lokalne kreativnosti i preduzetništva“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije