fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGlavni grad nastavlja da podržava podstanare

Glavni grad nastavlja da podržava podstanare

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad će sjutra raspisati javni poziv za naknadu dijela troškova zakupnine, u cilju subvencionisanja građana Podgorice koji se nalaze u podstanarskom statusu.

Za pomenuti program su Odlukom o budžetu Glavnog grada za ovu godinu opredijeljena sredstva u iznosu od 200 hiljada EUR.

“Podsjećamo, pravo na subvenciju imaju podstanari sa prebivalištem u Podgorici, a subvencioniranje se odobrava na period od 12 mjeseci, nakon čega se konkurs obnavlja”, navodi se u saopštenju.

Obrazac za prijavu biće dostupan na web stranici Glavnog grada i/ili u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje, a uz ispravno popunjeni obrazac biće potrebno dostaviti i kopiju lične karte.

“Komisija će, na osnovu dobijenih podataka, utvrditi rang listu, a nakon sprovedene procedure, pristupiće se potpisivanju Ugovora o naknadi dijela troškova zakupnine, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze zakupca i Glavnog grada”, rekli su iz Glavnog grada.

Rok za prijavu na konkurs je 30 dana od objavljivanja u štampanom mediju, a dokumentacija se predaje u šalterskoj sali na Trgu nezavisnosti (zgrada Skupštine Glavnog grada). Više informacija biće dostupno u javnom pozivu.

Glavni grad je prošle godine finansijski podržao preko 150 porodica koje se nalaze u podstanarskom statusu, imajući u vidu složenu socio-ekonomsku situaciju, te činjenicu da veliki broj građana nema riješeno stambeno pitanje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

sozina

Tunel Sozina opslužio 1,96 miliona vozila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Tunel Sozina je od početka godine opslužio 1,96 miliona vozila. Prema podacima...