fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGašenje MA uticalo na poslovanje agencija

Gašenje MA uticalo na poslovanje agencija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rad Montenegro Airlinesa (MA) okončan je u najgorem trenutku, što je uticalo na prekid poslovanja nekih agencija, saopštio je predsjednik Asocijacije turističkih agencija, Orhan Hodžić.

On je, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, dodao da se nada da će nova avio-kompanija biti osnovana do ljeta, jer je Crnoj Gori potrebna dobra avio-povezanost sa regionom i velikim svjetskim čvorištima.

Hodžić je kazao da se epidemiološka situacija posljednju godinu loše odražava na rad turističkih agencija u Crnoj Gori i dodao da je kompletan turizam u problemu, prenosi portal RTCG.

Stanje je, prema njegovim riječima, loše, a neizvjesno je kako će se ova godina odraziti zbog refleksije prošle godine, dodatnih epidemioloških mjera i kasnog vakcinisanja. Sve to, kako smatra, negativno utiče na crnogorski turizam.

“Crna Gora je treća u svijetu po broju oboljelih na milion stanovnika, tako da turisti kada žele da dođu ne gledaju geografsku poziciju, već broj oboljelih. Veliki rizik je šta će biti u ovoj godini”, kazao je Hodžić.

On je naveo da je veliki broj agencija u blokadi.

“Ne znamo koji je tačan broj, a i kadar ostaje bez posla. To je kadar u koji se ulagalo, ali situacija je takva da se on može očuvati. Prošle godine su neke agencije prodavale aranžmane po Crnoj Gori, ali međunarodnih aranžmana skoro da nije bilo. Najveći problem je prodaja avio-karata zbog malog broja letova ka našoj zemlji, tako da su samo velike agencije radile, dok su mnoge male zatvorene”, saopštio je Hodžić.

On smatra da je rad MA okončan u najgorem trenutku, baš kada su pojedine agencije imale neke mogućnosti za prodaju aranžmana.

“To su bili letovi uglavnom MA, jer je nakon otvaranja Crne Gore to bila jedina kompanija koja je imala letove ka inostranstvu i agencije su prodavale karte. Gašenje MA dodatno uticalo na prekid poslovanja nekih agencija, a i Crna Gora se odsjekla od dijela svijeta sa kojim je bila povezana”, naveo je Hodžić.

On smatra uprava u novoj avio-kompaniji mora puno raditi sa turističkim agencijama, jer su one najveći potencijal te kompanije kada je prodaja avio-karata u pitanju.

Najčitanije