fbpx
10 C
Podgorica
February 1, 2023.
NaslovnicaMINA BusinessFirma Avaron holdings traži da joj se vrati pozajmica koju je dala...

Firma Avaron holdings traži da joj se vrati pozajmica koju je dala Atlas grupi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Američka kompanija Avaron holdings iz Njujorka zatražila je da joj se vrati 6,19 miliona EUR koje je prije deset godina pozajmila Atlas grupi u vlasništvu biznismena Duška Kneževića koji je na potjernici Interpola.

Javni izvršitelj donio je rješenje o izvršenju, kojim je obuhvaćena imovina firme Atlas invest, čiji je osnivač Knežević, pišu Vijesti.

Zabilježba je upisana na nekretnine Atlas investa u Podgorici i to za zemljište od 555 kvadrata zgrade u podgoričkom naselju Kruševac. Riječ je o sedmospratnoj zgradi u kojoj su vlasnici poslovnih prostora i Crnogorski Telekom i bankar Aco Đukanović, brat predsjednika države Mila Đukanovića.

“Rješenje o izvršenju od 12. septembra, izvršnog povjerioca Avaron holdings protiv izvršnog dužnika Atlas grupa na osnovu vjerodostojne isprave – mjenice izdate 16. jula 2014. godine, po osnovu ugovora o zajmu novčanih sredstava od 29. aprila 2009. godine, radi naplate novčanog potraživanja izvršnog povjerioca u iznosu od 6,19 miliona EUR“, piše u listu nepokretnosti u koji su Vijesti imale uvid.

Na parceli je upisana tri dana ranije i privremena mjera zabrane raspolaganja i korišćenja, koju je podgorički Viši sud donio na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje je podiglo optužnicu protiv Kneževića.

Blokada SDT-a je upisna i na 2,69 hiljada kvadrata poslovne zgrade, ali ne i na pojedinačnim poslovnim prostorima koji su u vlasništvu Telekoma i Đukanovića.

Rješenjem javnog izvršitelja obuhvaćen je stan od 98 kvadrata, vlaništvo Atlas investa u Ulici Marka Miljanova u Podgorici, kao i prostor od 12 kvadrata u poslovno- stambenoj zgradi u Ulici Vaka Đurovića.

Avaron Holding je dugogodišnji akcionar Atlas banke u koju je uveden stečaj početkom aprila ove godine.

Na spisku kompanija za koje je Viši sud donio privremenu mjeru našle su se i Kneževićev Jadranski sajam, Expo invest i Expo Budva na koje je uknjižen veliki sajamski kompleks u Budvi.

SDT je otvorilo više istraga i podiglo optužnicu protiv Kneževića i njegovih najbližih saradnika.

Najčitanije