fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFirma Avaron holdings traži da joj se vrati pozajmica koju je dala...

Firma Avaron holdings traži da joj se vrati pozajmica koju je dala Atlas grupi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Američka kompanija Avaron holdings iz Njujorka zatražila je da joj se vrati 6,19 miliona EUR koje je prije deset godina pozajmila Atlas grupi u vlasništvu biznismena Duška Kneževića koji je na potjernici Interpola.

Javni izvršitelj donio je rješenje o izvršenju, kojim je obuhvaćena imovina firme Atlas invest, čiji je osnivač Knežević, pišu Vijesti.

Zabilježba je upisana na nekretnine Atlas investa u Podgorici i to za zemljište od 555 kvadrata zgrade u podgoričkom naselju Kruševac. Riječ je o sedmospratnoj zgradi u kojoj su vlasnici poslovnih prostora i Crnogorski Telekom i bankar Aco Đukanović, brat predsjednika države Mila Đukanovića.

“Rješenje o izvršenju od 12. septembra, izvršnog povjerioca Avaron holdings protiv izvršnog dužnika Atlas grupa na osnovu vjerodostojne isprave – mjenice izdate 16. jula 2014. godine, po osnovu ugovora o zajmu novčanih sredstava od 29. aprila 2009. godine, radi naplate novčanog potraživanja izvršnog povjerioca u iznosu od 6,19 miliona EUR“, piše u listu nepokretnosti u koji su Vijesti imale uvid.

Na parceli je upisana tri dana ranije i privremena mjera zabrane raspolaganja i korišćenja, koju je podgorički Viši sud donio na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje je podiglo optužnicu protiv Kneževića.

Blokada SDT-a je upisna i na 2,69 hiljada kvadrata poslovne zgrade, ali ne i na pojedinačnim poslovnim prostorima koji su u vlasništvu Telekoma i Đukanovića.

Rješenjem javnog izvršitelja obuhvaćen je stan od 98 kvadrata, vlaništvo Atlas investa u Ulici Marka Miljanova u Podgorici, kao i prostor od 12 kvadrata u poslovno- stambenoj zgradi u Ulici Vaka Đurovića.

Avaron Holding je dugogodišnji akcionar Atlas banke u koju je uveden stečaj početkom aprila ove godine.

Na spisku kompanija za koje je Viši sud donio privremenu mjeru našle su se i Kneževićev Jadranski sajam, Expo invest i Expo Budva na koje je uknjižen veliki sajamski kompleks u Budvi.

SDT je otvorilo više istraga i podiglo optužnicu protiv Kneževića i njegovih najbližih saradnika.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...